EDR : Sílvia Pérez Cruz: «'Farsa' té a veure amb la meva essència, com miro i com creo»


Nick Lowe, Músic del Mes, Pol Fuentes, Copa Lotus, Joan Dausà, Marcos Franz, Melendi, Brujería, Saxon, Girlschool i '77

 Des de l'objectiu
Dilluns 12 de desembre la sala Sidecar de Barcelona va voler celebrar la gens menyspreable xifra de 5.000 concerts celebrats al seu soterrani de la plaça Reial. I ho va fer amb una actuació de luxe amb el mític Nick Lowe (1) acompanyat de Los Strayjackets.

Arrenca una nova edició del Músic del Mes pels instituts de Barcelona. Aquesta vegada el fil conductor és la música de fusió, i té les ensenyances d'Animal, Itaca Band (2) i Adrià Salas de La Pegatina (3), que es van estrenar com a 'professors' davant els alumnes de l'IES XXV Olimpíada.

Pol Fuentes (4) presentant el seu nou disc Una nova guerra (Picap, 2016) i Copa Lotus (5) amb Batxillerat nocturn (RGB Suports, 2016) sota el braç van ser els protagonistes d'un nou Enderrock Sona a l'Antiga Fàbrica Damm el vespre del 14 de desembre.

Joan Dausà (6) va estar actuant a la plaça de la Virreina del barri de Gràcia (Barcelona) el 15 de desembre en un acte per sensibilitzar sobre la problemàtica dels refugiats i donar suport a la campanya Casa nostra, casa vostra (www.casanostracasavostra.cat). Després ens vam acostar a una atapeïdíssima sala Apolo on l'actor de la sèrie Merlí Marcos Franz (7) mostrava la seva faceta com a cantant i compositor pop amb el disc Start (DiscMedi, 2016).

El músic asturià Melendi (8) va ser el protagonista d'un xou organitzat per Vodafone Yu a la sala Razzmatazz de Barcelona. A la mateixa hora els mexicans Brujeria (9) descarregaven tota la seva mala llet sobre l'escenari del Razzmatazz II.

Nit de heavy de la vella escola a la sala Razzmatazz la nit del diumenge 18 de desembre. Saxon (10) i Girlschool (11) trepitjaven l'escenari de la sala per demostrar com de bé han envellit les seves guitarres i himnes, mentre que els joves barcelonins '77 (12) demostraven que tenen la lliçó molt ben apresa.