EDR : Àngels Ponsa: «Necessitem una llei de Cultura que blindi el sector musical»

Escolta "Motors", tastet de l'àlbum 'Any de meteors'

Valentí, dream-pop per la dignitat dels vençuts

El segell The Indian Runners s’estrena aquest divendres 10 de març com a associació cultural amb la publicació d’'Any de meteors', el primer disc del grup de dream-pop Valentí, format per l’actriu Victòria Alvelo i els músics Adrià González –exmembre de Samitier– i Roger Palacín –exmembre d’Anímic–. A Enderrock.cat n'avancem un tast, la cançó "Motors".
Text: Andrea Romanos. Fotos: Blanca Viñas
"Des que vam plegar amb l'Ana és un Koala, amb el Roger Palacín teníem la idea de tornar a fer cançons plegats", explica el músic Adrià González. "Feia temps que em rondava fer alguna cosa molt atmosfèrica i amb caixa de ritmes, però no va ser fins que vaig sentir cantar la Vicky que no va passar de ser una il·lusió a una possibilitat."

Dels talents de cadascú en va sortir l'atmosfera que forma el que avui és Valentí, que es presenta amb deu cançons meteòriques. "El tema astronòmic ha estat tota una coincidència! Tot i que s'ha de reconèixer que les referències als astres i a l'espai són un recurs molt útil i popular per fer cançons." Les lletres estan inspirades en els poemes de Walt Whitman, que González considera "material molt sensible" perquè contenen "un immens amor i comprensió cap a la humanitat".
 
Amb la inspiració del poeta nord-americà, el grup se sent compromès amb una posició moral i política, "de defensar la dignitat dels vençuts i de tots els que han lluitat i ho segueixen fent per aconseguir un món més just", comenta el músic. "Com sempre ha passat, majoritàriament gent anònima que es troba fora dels focus."



Enderrock.cat avança "Motors", cançó que beu de dues temàtiques entrellaçades: "El context, un bombardeig inspirat en històries familiars reals que m'havien marcat des de petita, una imatge compartida on una família, mare i fills, fugien cap els conreus per protegir-se de les bombes i metralla que queien sobre la població civil", comenta la cantant Victòria Alvelo.

D'altra banda, la cançó també s'apropa a un personatge, una dona en un entorn de drets reprimits que l'empeny a preguntar-se quan podrà ser major d'edat o, el que és el mateix, quan podrà tenir una vida independent on pugui triar ella mateixa com lluitar. "Per mi és una petita història de feminisme, quasi cinematogràfica en el meu cap", sentencia la música.

El 17 de març a les 21.30 h el grup presentarà el disc en directe a la sala BeGood de Barcelona.