EDR : La revista digital setmanal d'Enderrock

La banda solsonina acaba de presentar el nou EP, 'Papers'

La personalitat pròpia de Séptimo A

La banda de Solsona i Cardona Séptimo A publica l’EP 'Papers' (autoeditat, 2017), un disc de distorsió i contundència afegits a un ska de ritmes ballables, optimista i melòdic que podeu aconseguir amb la revista Enderrock de març. L’octet deixa enrere el passat de grup de versions i eixampla fronteres amb un repertori propi.
Text: Marcel Pujols. Fotos: Juan Miguel Morales
"Séptimo A hem fet un pas endavant i estem a punt per defensar el nostre repertori". Així comença l'entrevista a l'Enderrock de març a la banda, el trombonista Ramon Franch no dubta en afirmar que la banda ha canviat i que és més que aquella colla d'amics que tocaven junts. Que hi volen invertir encara més esforç i energia, vaja.

Amb una cinquantena de concerts a l'esquena en tot el 2016, el grup té unes perspectives similars i esperen que el canvi de sonoritat, un pèl més agressiva els continui portant el clam popular. Com diu Franch: "Sona més punk en la producció, els arranjaments i també en les lletres. Era el que buscàvem i crec que ho hem aconseguit." Cal destacar que qui els hi ha pol·lit el so és Ricard Puigdomènech de Strombers i Los Trogloditas.El pas cap als temes propis no vol fer perdre el distintiu de ruralitat de Séptimo A, l'única etiqueta que tenen clara és la de rural. "Pot semblar una tonteria, però la vida de la ciutat i els seus voltants és diferent de la del poble... I això marca la música, penso jo." Així ho diu el guitarrista Marcel Riu, no canviarien la tranquilitat del camp per res del món.

La banda és una de les protagonistes indiscutibles de la revista Enderrock del mes de març on a més d'una entrevista s'hi inclou el recent EP que acaben de publicar. Tot i els riscos nous i emocionants que acaben d'entomar, volen prendre-se'ls com una cosa natural i festiva. Facin més o menys concerts que abans seguiran veient-se "cada cap de setmana, tocant i sortint de festa junts", destaca Riu.

Circuit de sales
Séptimo A presentarà les noves cançons a la sala Apolo de Barcelona el 18 de març, després de rodar per Cardona i Calaf. “Hem preparat un directe supercontudent amb un fil conductor”, explica Marcel Riu. Papers també sonarà a Lleida, la Bisbal i Reus: “Farem quatre concerts, un per província, perquè volem reivindicar el circuit de sales, tot i que la festa major també és un esdeveniment cultural fonamental”, afegeix el trombonista i vocalista.