EDR : Reïna s'enlaira amb «Huracans»

Ja pots veure la cançó i videoclip de "Potser per tu"

Cesk Freixas, transportant l’esperit d’una terra

Una setmana després del primer avançament de 'Proposta' (DMusical, 2017) s’estrena l’espina dorsal del sisè disc del cantautor de Riudebitlles. És la cançó “Potser per tu” amb el videoclip protagonitzat pel conegut actor Josep Julien fent de camioner, realitzat per la cooperativa Clack Audiovisuals.
Text: Marcel Pujols. Fotos: Carles Rodríguez


Musicalment la cançó torna a la línia habitual de Cesk Freixas, que havia canviat una mica al seuprimer avançament “Aquí, la bellesa i la dignitat”, més rocker. A “Potser per tu” les cadències recuperen l’esperit mediterrani i de cançó popular.
 
Pel que fa a la lletra, Freixas explica que ha volgut “reflectir els Països Catalans a través dels oficis, les tradicions, l’orografia i la geografia”. Tot i això, recalca que no és una dedicatòria a la terra que l'ha vist néixer: “No és gaire explícita, vull que la gent se la faci seva”.
 
No hi havia millor manera de plasmar un territori que resseguint una de les vies de comunicació que l’uneix, l’AP7. És per això que el videoclip se situa dins un camió que recorre diferents trams de la geografia catalana, com una road movie. “He volgut explicar el país des d’una òptica poc romàntica, perquè es veu molt d’asfalt”, comenta el cantautor. "Per als músics aquesta carretera és una eina molt útil, serveix de metàfora com a punt de connexió."
 
Proposta veurà la llum el 17 de març, i el 7 d’abril Cesk Freixas el presentarà a l’Auditori de Girona en el marc del festival Strenes.