El 25 d'abril actuaran al Teatre Tívoli

Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández presenten 'Granada'

L'afer musical entre la cantant empordanesa Sílvia Pérez Cruz i el músic barceloní Raül Fernández 'Refree' es concretarà el proper 5 de maig amb el llançament del seu primer treball conjunt, titulat  'Granada' (Universal, 2014). El disc, gravat a veu i guitarra, gira al voltant de les versions de cançons populars i adaptacions de clàssics del jazz, la clàssica i el flamenc. La relació entre els dos artistes va néixer arran del projecte Immigrasons, un espectacle presentat l'any 2006 al Mercat de Música Viva de Vic, i des d'aleshores la seva sintonia musical no ha fet més que créixer. La presentació oficial tindrà lloc al Teatre Tívoli de Barcelona el 25 d’abril.
Text: Helena M. Alegret i Elisenda Soriguera. Fotos: Ramon Balague
Fa tres setmanes la nova proposta de Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró ja es va estrenar en directe a Londres; al cap d'uns dies van ser a Nova York, on van actuar al Joe's Pub i també al programa Encuentros de la CNN, i la setmana passada van actuar plegats a Briançon (França). D'aquesta manera s'ha posat fil a l'agulla a la presentació de Granada, un àlbum que han gravat ells dos sols, únicament amb la veu i la guitarra, sense la complicitat de cap altre músic. 


En la tria musical hi recreen cançons d’altres músics que s’han anat trobant pel camí des de l'inici del seu idil·li escènic, com ara “Carabelas nada”, de Fito Páez, que ja formava part del disc Immigrasons (DiscMedi, 2006), i han ampliat el repertori popular amb Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Violeta Parra, Édith Piaf... També hi ha picades d’ullet a la música clàssica, amb Robert Schumann; al jazz, amb “I Get Along Without You Very Well (Except Sometimes)”, i al flamenc, amb dues peces d’Enrique Morente.L
a cançó que més els representa en els seus directes i que també conté el recull és “Gallo rojo”, de Chicho Sánchez Ferlosio. I també s’han atrevit amb Albert Pla, de qui fan un popurri amb “La sequia”, “Papa, jo vull ser torero” i “La platja”.

Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró estrenaran al Guitar Festival BCN el seu nou repertori conjunt, d'una gran intensitat emocional, amb el sentit de l'aventura de fer música i amb una connexió tal que els converteix en un de sol i nou, diferent de qui són per separat. El 25 d’abril al Teatre Tívoli de Barcelona viatjaran a la màgia de Granada.