Immigrasons plasma en un disc "la banda sonora de la immigració"

| 24/02/2007 a les 07:00h

El conjunt format per una mescla d’argentins i catalans i encapçalat per Raül Fernández (Refree) presenta el seu primer treball en una gira de 12 concerts per Catalunya. El primer concert és a Gavà el 23 de febrer, i el segon és el 24 a Sabadell. Passaran també per Llobregat, Granollers i Barcelona, entre d’altres. Podeu trobar més informació de les dates a l’agenda d’Enderrock.
Immigrasons és un projecte d’intercanvi artístic produït pel Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) i la Direcció General de Música del govern de Buenos Aires. Sota la direcció del català Raúl Fernández i l’argentí Ernesto Snajer s’agrupen músics de les dues nacionalitats que, per raons polítiques, ideològiques o econòmiques, han hagut d’emigrar d’un país a l’altre. “Mitjançant la música exploren els sentiments, records i anhels que un desarrelament forçat comporta”, expliquen els productors.
Immigrasons descriu musiclament l’exili dels qui emigren. Darrera el disc s’hi amaga un treball de camp i de documentació basat en entrevistes a altres testimonis i en l’intercanvis d’experiències. Han partit del supòsit que la música “forma part d’un bagatge personal, però també social, acompanya les nostres vides”, argumenten els mateixos productors. Aquesta investigació està enregistrada en forma de documental, i està previst que s’emeti per TV3 i per la televisió argentina.
A la formació musical hi trobem: Raúl Fernández (direcció musical, guitarra i veu), Ernesto Snajer (direcció musical i guitarra), Mariano Cantero (percussió), Giovanni di Domenico (teclats i acordió), Guido Martínez (baix), Sílvia Pérez (veu) i Oriol Roca (bateria).
Arxivat a: Enderrock