EDR i The Camera Album presenten el clip de "Mil petons i un balancí"

Pere Tàpias & Copa Lotus: un retorn amb moto

Després de més de deu anys de silenci discogràfic, l'irònic cantautor Pere Tàpias prepara el seu retorn als escenaris acompanyat dels també vilanovins Copa Lotus. Mentre el grup guanyador del Sona 9 enllesteix la gravació del seu disc de debut, han aprofitat per enregistrar un EP conjuntament amb l'autor de "La moto", i oferiran un espectacle inèdit en directe. A EDR revelem un videoclip del projecte rodat per l'equip audiovisual The Camera Album.
Text: Elisenda Soriguera. Foto: Sergi Rigol

El jove quartet de pop Copa Lotus és la nova banda d'acompanyament del mític cantautor Pere Tàpias, o és un projecte conjunt? "És un projecte totalment conjunt –assegura el cantant i guitarrista Marc Bala–. Ara bé, la personalitat tan singular de Tàpias fa que esdevingui, gairebé sense adonar-se'n, un frontman de l'hòstia. Teníem ganes de fer cançons plegats, això és tot. No hi havia res predeterminat ni calculat. La gent que escolti aquest EP veurà un Pere Tàpias que porta la veu cantant (mai més ben dit!). La seva essència inherent es manté intacta, però en un altre registre i un altre context. Vaja, que hem treballat com una banda."

Pere Tàpias & Copa Louts han gestat sis cançons noves que formaran part d'un 
espectacle que estrenaran oficialment el 4 d'octubre a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú. "Estem treballant el repertori, perquè volem mostrar les noves cançons i també recuperar els greatest hits de la carrera de Tàpias. Serà un format fidel al que ha estat el procés compositiu, i volem recuperar la complicitat que teníem al seu menjador, entre amics", anuncia Bala. Abans, però, faran una preestrena a El Tingladu, per la Festa Major de Vilanova i la Geltrú, que tindrà un to més festiu.A EDR estrenem el clip de la cançó "Mil petons i un balancí", que vol ser una bona mostra d'aquesta col·laboració: "És el primer tema que Pere Tàpias va compondre expressament per al projecte. Tant ell com Copa Lotus teníem clar que no havia de tenir un to d'homenatge, ni era una oportunitat d'or per treure la pols a cançons que tinguéssim al calaix. Ha estat un exercici ideal per veure en quin moment compositiu ens trobàvem les dues parts. Quan en Tàpias ens va ensenyar la primera idea a casa seva... quasi ens cau la llagrimeta, confessa Marc Bala. Per aquest motiu han volgut recuperar el format original de tres guitarres per a la gravació del clip amb l'equip de The Camera Album.

La peça audiovisual ha estat realitzada per Ferran Vilanova i Jordi Moncho. "La nostra intenció era oferir una finestra als músics que fos digna. Davant la proliferació de les còpies de La Blogoteque i vídeos de qualitat escassa, volíem apostar per fer retrats de cançons audiovisuals. D'una manera austera i cuidada. Amb sensibilitat, per mostrar el que un músic vol transmetre i sembla que estem perdent", detalla Vilanova, ànima del projecte. Des d'aleshores, The Camera Album no han parat d'enregistrar grups: "La tria està oberta a tot tipus de músic disposat a despullar la seva proposta. Cantautors i bandes de tota mena han anat passant seguint només un criteri: que la música ens semblés personal, feta al marge de modes. En aquest sentit, seguim una vocació documental, no promocional, que als músics els serveixi per donar-se a conèixer".

Paral·lelament al projecte amb el personatge nascut al passeig del Carme, Copa Lotus prepara les cançons del seu disc de debut, que enregistraran al juny als estudis Ultramarinos Costa Brava, amb la producció d’una llegenda del power-pop, el nord-americà Ken Stringfellow (guitarrista de The Posies i R.E.M., entre altres), i la direcció tècnica de Santi García.