Estrenem tres cançons del seu tercer disc

La música nòmada
de Guillem Roma

Després d'haver debutat amb 'Secret Place' (Afònix 2007) i haver-se donat a conèixer amb 'Oxitocina' (autoeditat, 2012), la fusió musical del cantant i compositor osonenc Guillem Roma es plasmarà en un tercer disc, titulat 'Nòmades' (autoeditat, 2014). Tot esperant la sortida de l'àlbum i la presentació en directe, el 3 de maig al Teatre Cirvianum de Torelló, a EDR presentem tres de les seves noves cançons: "Nòmades", "Combinacions" i "Back to the Forest".
Text: Elisenda Soriguera. Fotos: Arxiu Guillem Roma
Guillem Roma presenta un tercer disc amb influències que van des dels sons mediterranis fins a la música mexicana o les bandes balcàniques. Són quinze noves cançons on intervenen més de 26 músics: els de la sempre variable Camping Band Orchestra, que l'acompanyen tant a l'estudi com en directe amb formats adaptats a cada ocasió.El músic osonenc avança tres de les noves cançons, i les comenta una per una a l'EDR d'aquesta setmana:
 

"Nòmades":
"Els nòmades són els que no tenen un lloc estable on viure, i que viatgen d’un lloc a l’altre, i això és una mica el que els passa a les cançons d’aquest disc. Són músiques que porten a l'ADN la idea del canvi, tant en el contingut de les lletres com en els sons que viatgen per terrenys de frontera. És una cançó per deixar-se portar de viatge i per això és la que dóna nom al disc".
 

"Combinacions":
"És una reflexió al voltant de la idea de la infinita combinatòria que hi ha entre les persones; una xarxa de milers de nusos que es mouen en el temps i l’espai i que es fan i es desfan col·locant-nos a cadascú de nosaltres com a centre d’un món diferent i particular. És la màgia del misteri de les relacions humanes. Alhora és una cançó que juga molt amb ritmes i sons molt particulars, amb pinzellades de chacarera, mariachi i influències àrabs".
 


"Back to the Forest": 
"És un dels pocs temes en anglès i amb piano del nou disc, però marca una de les línies estilístiques del treball. Tenia ganes de parlar de la màgia de la natura, d’entrar a les profunditats del bosc i els seus secrets i veure que en la vida moderna i urbana hem perdut alguna cosa essencial de nosaltres mateixos. És una cançó molt màgica per endinsar-se en un altre món".