La gira de comiat arriba a València després d'haver passat per Palma i Barcelona

Com serà el darrer concert d'Obrint Pas?

Els passats 5 i 6 de març a L'Auditori de Barcelona i 17 d'abril al Teatre Principal de Palma Obrint Pas van iniciar la gira definitiva de comiat. Tot i que de ben segur que han guardat sorpreses per als tres últims directes a València, el repàs dels concerts anteriors ens pot servir de guia per saber com serà l'adéu definitiu en format acústic els dies 22, 23 i 24 de maig al Teatre Principal de València, amb totes les entrades exhaurides. Avís per a navegants: aquest article ve carregat d'espòilers; si no els voleu saber, no continueu llegint... Sí que heu de saber que la darrera gira s'ha enregistrat en CD i DVD i que, juntament amb un documental de la història del grup, està previst que es posi a la venda el mes de setembre, amb un avançament audiovisual exclusiu amb la revista Enderrock.
Text: Elisenda Soriguera. Fotos: Xavier Mercadé
Obrint Pas van anunciar fa mesos que optarien pel format acústic en la gira de comiat. Així ha estat, i després del darrer concert elèctric que van oferir el 31 de desembre de l'any passat en el marc del festival Festivern, tots els que han ofert al llarg del 2014 han estat enregistrats i si tot va bé aquesta tardor es publicaran en CD i DVD. El recopilatori mostrarà aquesta nova sonoritat acústica que han utilitzat per interpretar les seves cançons de sempre.La viola de roda ha estat l'instrument que ha marcat l'inici dels concerts acústics. Les notes interpretades per Abel García a la cançó "Coratge" marquen el tret de sortida de més de dues hores intenses de música en directe. En el repertori no hi falten els temes habituals més populars, com "Del sud", "Som", "La flama", la "Malaguenya", "Si tanque els ulls" i "No tingues por". El final de festa, amb les dificultats de cantar quan l'emoció se't posa a la gola, ha estat fins ara protagonitzat per cançons com "Alegria", la "Muixeranga" i l'himne "Seguirem".Adéu col·lectiu a una banda popular
A Barcelona, Miquel Gil va sortir per interpretar "Del sud", carregant de força aquest clàssic dels valencians. No va ser l'únic convidat: Pep Gimeno 'Botifarra' va sortir per cantar "Malaguenya de Barxeta", i el "Cant dels maulets" va tenir la presència imprescindible de Vicent Torrent i Manolo Miralles (Al Tall). La coral Sinera també va donar emoció i potència a un directe on una colla de músics de l'ESMUC (companys d'estudis del dolçainer Miquel Gironès) van ser còmplices d'un comiat en el qual cinc tabalers i 25 dolçainers es van fer seu l'escenari. 

A Palma l'encarregat d'acompanyar els músics va ser el Cor Jove dels Països Catalans, lluint les samarretes de la Marea Verda. S'espera doncs que a València alguns dels seus amics músics també formin part d'aquestes tres nits d'emocions musicals històriques que es viuran al Teatre Principal de la ciutat.