Presentem els vídeos de "Vull sentir la vida" amb Suu i "Cercavila" amb Laia Llach

Cesk Freixas revisita tres cançons pròpies al nou EP 'XL'

El cantautor Cesk Freixas estrena avui un nou treball discogràfic, un EP en què revisita tres cançons del seu repertori amb un nou enfocament i amb convidats especials com Alguer Miquel (Txarango), Suu o Laia Llach. El disc parteix de la idea de revestir aquests temes de "manera més grandiloqüent", explica el músic, i d'aquí és d'on ve el títol del curta durada: 'XL' (U98, 2020). Presentem els vídeos que acompanyen dos dels temes del disc, "Vull sentir la vida" i "Cercavila".
Text: Redacció. Foto: Fotograma.


El tema "Vull sentir la vida" formava part del disc del cantautor Protesta (Temps Record, 2014). "Malgrat que no se li va poder donar l'impuls que es volia en un primer moment, és una cançó que ha anat molt bé i que té un un punt festiu, volíem que la gent la pogués redescobrir amb aquesta secció de vents", explica Cesk Freixas. Per a aquest redescobriment, el músic compta també amb la col·laboració de Suu: "M'agrada molt el que fa i té una veu pròpia molt interessant", justifica el cantautor.El tema que tanca l'EP és "Cercavila", del darrer disc del músic Festa Major (U98, 2019). La inclusió d'aquesta peça al disc sorgeix d'un concurs a Instagram que Cesk Freixas va fer aquest estiu, en què instava els seus seguidors a versionar una cançó de l'últim disc. La competició la va guanyar Laia Llach, amb una versió molt intimista que han decidit conservar.

Per això, aquest tema és l'únic que no té el revestiment de vents que proposava XL, ja que es converteix en 'XS': "En lloc de fer-la créixer, l’hem despullada, cosa que aporta a l'àlbum un contrapunt interessant". Als concerts de la gira 'XL', el cantautor ha convidat també la vocalista Laia Llach com a telonera: "És una noia que té un talent impressionant, amb una veu preciosa i una manera de cantar i d’entendre la música molt interessant", conclou.