El músic figuerenc atura indefinidament el seu projecte en solitari per tornar als seus orígens amb el rock dur

Joanjo Bosk abandona la faceta de cantautor

El músic i activista Joanjo Bosk ha comunicat l'aturada del seu projecte en solitari com a cantautor, que havia abordat al llarg de la darrera dècada. El 2007 va debutar amb 'Después de todo' (Mass Edicions, 2007), i des de llavors el figuerenc ha firmat tres àlbums i dos EP vinculats a la cançó d’autor. El cantautor ha decidit ara aferrar-se a la tendència natural de "tornar als orígens i fer un salt en el passat".
Text: Redacció. Fotos: Arxiu de l
"Vaig estar molt temps en l'escena rockera, i agafo distància del meu projecte en solitari perquè vull tornar a fer rock dur", explica l'artista. Per altra banda, el músic confessa que una de les raons de pes d'aquesta decisió és el cansament i la falta de perspectiva. "Vivim en una situació de desencant general en el context de la música d'autor", afirma.

El canvi d'estratègia té com a objectiu reivindicar la mancança que hi ha a nivell de música en directe: "Els festivals tendeixen a donar més possibilitats a les bandes grupals, i els cantautors de classe mitjana formem part d'un circuit que ha quedat una mica apartat. O programen projectes de pura especulació i amb grans caixets, o bé l'altre extrem, que són músics joves i emergents".

El músic empordanès descobrirà al llarg dels propers mesos més detalls del nou projecte que està gestant: "Fa temps que em ve de gust fer música més canyera, no només a nivell de forma sinó de contingut, i a més ho farem amb banda", confessa. De l'etapa en solitari, Bosk destaca les composicions, "cançons que fa vint anys m'eren inimaginables", diu.

A més, aquesta trajectòria l'omple de satisfacció i records per la memòria: "Penso que he deixat una petjada en la cançó d'autor, he tingut la sort de poder tocar en escenaris i auditoris en concerts molt especials, cosa que no imaginava quan tocava rock dur", reconeix. 

Joanjo Bosk actuarà encara en solitari en un parell d'ocasions a Menorca. Serà el 27 i el 28 de març en el marc del Barnasants, i després s'acomiadarà d'aquest projecte indefinidament.