Des de l'objectiu

Tom Jones, Jamie Cullum, Within Temptation, One Direction...

 
Text i fotos: Xavier Mercadé
A Tom Jones (1) ja li pesen els anys. El Tigre de Gal·les ja no mou tant els malucs, però encara manté la seva potència de veu al servei d’un repertori que sap mantenir-se al dia. Les cançons de Chicago (2), en canvi, van sonar antiquades al seu concert a l’Auditori el primer dia de juliol.

Un històric del reggae, Jimmy Cliff (3), va estar actuant a la sala Razzmatazz II el dia 2 de juliol com a presentació del festival Trash an' Ready. El dia següent hi va ser Jamie Cullum (4), amb el seu posat trapella al servei d’un repertori que fuig de convencionalismes, que va omplir el Poble Espanyol de Barcelona. El mateix Poble Espanyol va ser l’espai escollit per a la primera edició del Barcelona Metal Fest el dia 6 de juliol, amb Paradise Lost (5) i Within Temptation (6) com a principals caps de cartell.
 
El 8 de juliol els crits de les fans gairebé no deixaven sentir les cançons de One Direction (7) en el seu concert a l’Estadi Lluís Companys de Barcelona. I l'endemà es va viure un ambient força diferent als elegants Jardins de Pedralbes, amb la presència del crooner canadenc Paul Anka (8).