El cantautor estrena el videoclip en directe de "Sinnerman"

Ramon Mirabet
non-stop

Ja fa més d'un any de la publicació Happy Days (Warner Music, 2013), i que Ramon Mirabet ja té el cap de gravar un nou treball l'any vinent, els concerts no s'aturen. El dijous 17 el cantautor pop toca al festival Anòlia d'Igualada, el 18 al teatre Grec en acústic, el 19 pel festival Bona Nit Barcelona amb tota la banda i el 20 a Sitges en acústic. Entre concerts i cançons noves, també ha decidit publicar una nova remesa de videoclips, tots amb cançons enregistrades en directe. A EDR estrena la versió de "Sinnerman".
text: Elisenda Soriguera. Foto: Xavier Mercadé
"Aquest nou clip el van gravar en directe a Barcelona el passat 22 de maig, en un concert especial per celebrar que feia un any de la sortida del meu primer disc, HappyDays (Warner Music, 2013). Va ser una nit que no oblidaré per la resposta del públic, no només perquè va omplir la sala de gom a gom, sinó també perquè va ser la primera vegada que la gent va estar cantant les cançons amb mi durant tot el concert", explica Ramon Mirabet. El resultat és aquesta peça audiovisual que estrenem a EDR:

 
"És una cançó gòspel d'autor desconegut anomenada 'Sinnerman'. Nosaltres ens vam inspirar en la versió de la Nina Simone", explica Mirabet, que mostra així un tastet dels vídeos que anirà penjant durant les properes setmanes. Tenen un fil conductor, i és que sempre estaran enregistrats en directe: "Crec que és en el directe on la música pren sentit. I és allà on vull que la gent ens vagi descobrint. És on compartim de veritat i connectem amb el públic", explica, i afegeix: "De moment, si investigues per internet, hi trobaràs molt de material en acústic. Però ara estem treballant i editant vídeos amb tota la banda. 'Sinnerman' és el primer vídeo, i espero que a la gent li agradi".

El músic de Sant Feliu de Llobregat va iniciar la seva trajectòria per places i carrers, i és per això que alguns dels vídeos també estan enregistrats en directe en espais públics: "El carrer ha estat l'etapa més feliç de la meva vida... És on vaig créixer com a músic i em vaig convertir en la persona que sóc avui. Vaig descobrir què volia fer i què no volia fer a la vida. Mai a la vida m'he sentit tan realitzat i tan viu. La gent que vaig conèixer, els països, les ciutats i els seus carrers i places... Les mil i una experiències... Però a la vida tot són etapes, i ara tinc ganes de viure'n unes altres. Sempre m'he deixat emportar pel que sento, i ara necessito compartir la meva música amb molta més gent, acompanyat dels meus músics. Necessito saber fins on arriba aquest viatje. Però a poc a poc, sense pressa", afegeix.
 
  
Més clips, noves cançons
La intenció de Ramon Mirabet és seguir estrenant videoclips, on es podran sentir cançons noves d'un proper disc: "Són temes que hem anat tocant als concerts. Fins i tot hi ha algunes versions del disc col·laborant amb altres músics o bandes, com a 'Le Sud', on toquem amb la banda folklòrica del Baix Llobregat RIU, o 'HappyDays', on se'ns pot veure al carrer amb un xel·lista i una violinista fent una versió mot tranquil·la del tema. El meu objectiu és que de cara a l'octubre vagis a internet i ens puguis trobar tocant en directe amb material audiovisual de qualitat".