El raper reusenc Fetitxe 13 publica «Crush», una caricatura de l'amor digital acompanyada d'un videoclip en stop-motion

L'internet, un internat?

"M'he fet gran o ha canviat la vida?", es pregunta l'autor de "Crush", una cançó que el raper reusenc publica sota el pseudònim Fetitxe 13. "Crush" és un tema amb to irònic i hilarant que reflexiona sobre l'amor digital, l'enamorament i el desenamorament propi de l'era de les xarxes socials, a través d'uns versos que deixen anar una combinació extraordinària -cada cop més ordinària- de paraules del món virtual i la generació que se l'ha fet seu, com ara "hype", "stories", "app", "face", "selfies" o "crush", la qual posa nom a la mateixa cançó, entre altres.
Text: Redacció. Foto: Fotograma del clip.


A més, Fetitxe 13 confia l'audiovisual de suport de la cançó a Toni Alarco, un artista de stop-motion que ha utilitzat la tècnica claymation per a la creació d'aquest videoclip, esdevenint el primer fet exclusivament en aquesta tècnica de plastilina a Catalunya. Els dos personatges de plastilina, protagonistes de la ruptura, apareixen a través de les pantalles dels seus dispositius mòbils, i van esbossant amb expressions i paraules el que el raper va recitant. La producció d'aquesta peça, entre música i videoclip, ha tingut una durada de més de sis mesos de feina. 

Amb "Crush", el cantant Fetitxe 13, obre la veta a un conjunt de senzills que s'aniran publicant de forma mensual. Paral·lelament, el músic forma part de la cooperativa Versembrant, juntament amb Pau Llonch, Bittah de Tribade i Viktor Pizza, una iniciativa que porta el rap a les aules des d'un esperit crític i el foment pels valors de la no discriminació en l'educació.