Estrenem el nou clip del duet, i parlem amb ells sobre el seu darrer EP

Els «Equilibris» de Llars

El passat mes de febrer, el duet format per Eduard Balaguer i Letícia Martín, coneguts com a Llars, descobria el seu segon compendi discogràfic: 'Equilibris' (U98 Music, 2021). Avui, del senzill que donava nom a l'àlbum, n'estrenem el videoclip, dirigit per Camila Marinone i amb l'actriu Alba Moya com a protagonista. Del nou clip i de l'EP, en parlem amb el duet
Text: Redacció. Foto: Arxiu.


"Equlibris" així com la resta de cançons del conjunt, compta amb la col·laboració de Laia Vallès a la producció, que se suma a l'equip ja habitual de Llars per donar-li un toc més electrònic a la sonoritat. Segons els autors, aquesta cançó en particular "neix d'una imatge: d’aquell arbre que creix sols en les condicions més adverses, rodejat d’un paisatge del qual no en forma part, i lluny d’altres arbres com ell. A partir d’aquí, el tema vol parlar d’aquest viatge de créixer en un lloc que no t’és propi, establint paral·lelismes amb les nostres vides, però també per parlar sobre com construïm allò que ens és propi, quina capacitat de decisió hi tenim i quines relacions desiguals i injustes també se’n desprenen". 

"Equilibris" esdevé així un exemple del nou viratge que ha pres al duet, apostant en aquesta nova referència per temàtiques més intimistes. "El canvi en aquest nou EP cap a lletres més properes i experiencials té a veure amb un creixement i una evolució pròpies de l’experimentació, l’aprenentatge i el desenvolupament naturals en els nostres processos de creació", expliquen els músics. En la mateixa línia, comenten que "les cançons de Llars surten sense cap altra pretensió que gaudir i aprendre del que suposa escriure, produir i cantar cançons i, per tant, són impossibles de separar de la pròpia experiència personal". Tot i això, confessen que la majoria de punts de partida de les lletres tenen l'origen en la ficció. Respecte al moment actual de la formació, Llars explica que "l’any 2020 era l’any on havíem de fer la gira de presentació de Moments de Llar (U98, 2019), amb la que havíem treballat molt i volíem que ens servís per a seguir creixent... La pandèmia no només ho va cancel·lar tot sinó que genera encara avui unes limitacions i una incertesa que perjudica especialment els projectes petits i en construcció com el nostre, i que posa també de manifest les mancances en l’articulació de la nostra oferta i programació culturals". Tanmateix, Eduard Balaguer i Letícia Martín admeten que "tenim més ganes i il·lusió que mai per seguir fent concerts, trobar-nos amb nous públics, treballar amb nous músics i seguir fent cançons".