Entre les actuacions que acollirà el festival, s'hi troben les de Nathy Peluso, Manel, Oques Grasses, Zoo, Macaco, Els Pets o Magalí Sare

Les Nits de l'Acústica tornen a Figueres

Text: Redacció. Fotos: Xavier Mercadé
Seguint el format de l'any passat, el festival Acústica s'adapta a la covid-19 sota el nom Les Nits de l'Acústica. Amb el lema "La cultura també cura", l'organització ha programat una vintena de concerts aquest cap de setmana per "desconnectar de l’estrès, crear lliurepensadors i empoderar més les persones davant de la crisi social i sanitària".

El festival va començar ahir mateix a les 20h a la plaça Josep Pla de Figueres amb el concert de Reïna. Amb entrada lliure -tot i que amb reserva prèvia-, el concert dels guanyadors de la darrera edició del concurs Sona9 va servir així mateix per recordar el fotoperiodista i cap de fotografia d'Enderrock Xavier Mercadé, que ens va deixar a principis de setmana.

Poc més tard i simultàniament, a les 20:30h van pujar dalt l'escenari la promesa electrònica Rigoberta Bandini -al Parc de les Aigües- i l'aclamat Pau Vallvé -a la plaça Catalunya-. A les 21h, la guanyadora del Premi Joventut en l'edició del Sona9 19, Joina, va mostrar les seves noves cançons a la plaça Josep Pla. La nit la van tancar, per un costat, Mishima a plaça Catalunya (23h), per l'altre, La Pegatina al Parc de les Aigües (23h) i, per últim, Somboïts a la plaça Josep Pla (23:30h).

La jornada d'avui arrencarà a les 18h amb l'Acustiqueta, la programació familiar del festival, amb el concert de Xiula al Teatre Jardí. Tot seguit, serà el torn de Manel -al Parc de les Aigües- i Ginestà -a plaça Catalunya- a les 20:30h, i Marcel i Júlia -a la plaça Josep Pla- a les 21h. Els celebrats Macaco -a les 23h a plaça Catalunya- i Oques Grasses -a les 23h al Parc de les Aigües- seran els encarregats d'acomiadar la nit, mentre Entresol Segona s'hi afegirà a les 23:30h a la plaça Josep Pla.

L'últim dia del festival, el dissabte 28 d'agost, comptarà amb una doble actuació de l'Orquestra Di-Versiones a les 12h i a les 18h, el concert de l'explosiva Nathy Peluso -al Parc de les Aigües a les 10:45h-, l'emotiu i reivindicatiu d'Ovidi 4 amb Toti Soler -a plaça Catalunya a les 20:30h-, i l'experimentació i detallisme de Magalí Sare i Sebastià Gris -a la plaça Josep Pla a les 21h-. A les 23h a plaça Catalunya s'hi podrà escoltar el pop veterà d'Els Pets, i al Parc de les Aigües, el rap festiu i reivindicatiu de Zoo. A les 23:30h a la plaça Josep Pla començarà el darrer dels concerts de l'edició d'enguany en mans del quintet Guillola.