Repassem el rànquing dels millors treballs del 2021 segons Enderrock

Els 100 millors discos catalans del 2021

La votació dels Premis Enderrock 2022 de la Crítica ha reunit i sintetitzat, com els anys anteriors, les valoracions d’una trentena de periodistes acreditats d’arreu dels Països Catalans. Però en aquest cas –i per primera vegada– presentem els 100 millors discos de la música pop catalana, publicats de l’1 de desembre del 2020 al 30 de novembre del 2021
Text: Redacció. Fotos: Arxiu.
Es tracta d’una llista amb un centenar de referències discogràfiques ben valorades en un any especialment prolífic, en què no han estat poques les obres, i fins i tot els projectes, que han aparegut com a fruit de la pandèmia i el confinament. Cap on anirà la nostra música del futur? Ningú no ho sap del cert, però el que podem assegurar és que després d’una crisi mundial com la que hem patit som a les portes d’una revolució musical que vindrà liderada per una nova generació d’artistes. I si repasseu i escolteu el rànquing segur que en podreu obtenir unes quantes pistes.

Els primers llocs de la llista corresponen als Premis Enderrock al Millor Disc de l'Any, el Millor Artista, el Millor Disc de Pop-Rock, el Millor Disc de Cançó d'Autor, el Millor Disc de Folk, el Millor Disc de Músiques Urbanes, el Millor Disc en Llengua No Catalana i el Millor Disc Revelació.
El resultat de la votació de la crítica és el resultat del veredicte de 30 periodistes musicals d’arreu dels Països Catalans vinculats a les publicacions del Grup Enderrock i també a mitjans independents: Ferran Amado (Sona9), Jordi Bianciotto (Enderrock - El Periódico), Anna de la Salud (EDR Balears), Marc Ferrer (Enderrock), Èlia Gea (EDR i Enderrock.cat), Lluís Gendrau (Enderrock), Helena M. Alegret (Enderrock), Jordi Martí Fabra (Sons - Enderrock), Sergi Núñez (Enderrock), Jordi Novell (Enderrock), Dimas Rodríguez (Sona9 - Tv3), Elisenda Soriguera (Enderrock), Sandra Tello (Enderrock), Anna Tisora (Enderrock), Joaquim Vilarnau (Enderrock), Xavier Aliaga (El Temps), Joan Arenyes (Ràdio 4), Didier Auzy (Grup Flaix), Laura Bertran (Ràdio Arrels), Albert Buscarons (RAC 105), Josep Vicent Frechina (Periodista), Violeta Gumà (ACN), Blai Marsé (Catalunya Ràdio), Albert Miralles (iCat), Òscar Piera (Tres Deu), Consol Sàenz (Ràdio 4 - RNE), Sergi Sánchez (Els 40), Lluís Soler (Europa FM), Joan Trias (IB3 Ràdio) i Guillem Vidal (El Punt Avui).