Estrenem en exclusiva el videoclip de «#VR1T4TS» amb la col·laboració de Guillem Boltó (Stay Homas)

La Mulata dispara veritats com una casa

Amb dos àlbums ja publicats, 'Marenga' (autoeditat, 2017) i 'Tròpic del Mediterrani' (autoeditat, 2019), La Mulata presenta ara 'Maixat!' (autoeditat, 2022), un EP de quatre temes que ha desgranat en forma de senzills i presentat els darrers mesos. Avui descobrim en exclusiva el videoclip del tema que tanca l'àlbum, "#VR1T4TS", una cançó de crítica social i ritmes llatins, amb la col·laboració de Guillem Boltó (Stay Homas) i la realització d'Adrià Pintamones. 
Text: Nil Ortiz. Fotos: Arxiu.


El grup del barri del Clot reparteix 'vritats com una casa' però amb el bon humor i optimisme que caracteritza el seu particular mestissatge llatinocatalà: critica el sistema, la banca, l’autoritat policial, el masclisme o les ràdio-fórmules insubstancials, però amb festivitat i “un lleu somrís”.

Després de rebre moltes col·laboracions a distància, ara és Guillem Boltó qui se suma a  peça. I a més, ho fa imitant la manera en què altres artistes col·laboraven en la pandèmia amb el seu projecte Stay Homas: a través d'un mòbil. Aquest, però, no és l'únic detall inesperat del clip. El tema, que és quasi més rapejat que cantat, explota amb una transformació momentània –a nivell musical i estètic– del grup tropical en la seva versió més trapera.