La banda barcelonina presenta una versió de la mítica tonada antifeixista

Sabor de Gràcia és converteix en 'La casa de la rumba' amb «Bella Ciao»

Sabor de Gràcia és una de les formacions en actiu més longeves de la rumba catalana. Amb més de 25 anys a les espatlles, la banda encapçalada per 'Sicus' Carbonell segueix amb ganes de més i ja prepara un nou treball que portarà el nom de La casa de la rumba (autoeditat, 2023), en què passaran pel ventilador versions i popurris de tota mena. Per ara, han presentat el videoclip d'una d'aquestes versions: el mític himne antifeixista "Bella Ciao"
Text: Sergi Núñez. Fotos: Arxiu.


En aquesta versió de "Bella Ciao", Sabor de Gràcia incorpora els ritmes del ventilador i els instruments habituals de la rumba com el violí i el caixó a la icònica melodia. 'Sicus' Carbonell explica que han decidit versionar el tema perquè la formació està en contra del feixisme i perquè volen mostrar al públic com quasi tota classe de música, independentment del seu estil musical, es pot passar pel sedàs de la rumba catalana.

El videoclip de la cançó recupera l'estètica de l'univers que ha popularitzat la tonada en els darrers temps: la sèrie de televisió La casa de papel. Recuperant els uniformes vermells i les caretes de Dalí, Sabor de Gràcia ha decidit ambientar-se en la sèrie perquè, segons explica 'Sicus Carbonell, "la majoria de gent, i sobretot la gent jove, coneix la cançó per la sèrie i no pel context original" i perquè lliga amb el nom del disc del qual formarà part la versió: La casa de la rumba.

Aquest futur disc, previst per a la tardor, fusionarà la rumba amb altres estils musicals que no tenen a veure amb el gènere. El treball retrà homenatge a diferents artistes a través de versions i popurris i, a diferència de la majoria de discos de Sabor de Gràcia, 'Sicus' Carbonell no serà l'única veu principal, sinó que també hi participarà la cantant flamenca Selu Ferrer, la violinista de la banda Violeta Paulina (que interpretarà les cançons en anglès), Jack Chakataga o el raper i fill de 'Sicus' Carbonell, Junior.