Els segons classificats del Sona 9 2014 es preparen per entrar a l'estudi

El debut de Pantaleó

Gerard de Pablo (veu i guitarra rítmica) i Oriol Corroto (guitarra) són santcugatencs i per això el grup pren el nom d'un dels carrers de la ciutat. Tot i això, Pantaleó tenen la base a Terrassa, perquè més de la meitat de la banda viu en aquesta ciutat: Jaume Coll (bateria i percussió), Txus Costalago (piano i teclats) i Jordi Massana (baix elèctric). El quintet de pop-rock va guanyar el Premi Joventut de la XIV edició del Sona 9, que consisteix en l'enregistrament en un estudi professional i l'edició digital d'un EP amb 4 cançons, 1.000 euros en material musical i una minigira de concerts. El 9 de desembre començaran a gestar el debut discogràfic, però abans que entrin a l'estudi descobrim més a fons el pop somiador dels vallesans. 

 
Text: Sandra Tello i Ferran Amado Fotos: Xavier Mercadé
El quintet assegura que el seu pas pel Sona 9 va començar a la Nova Jazz Cava de Terrassa, el novembre de 2013: "Ens vam tancar per gravar el que seria la nostra primera maqueta, El concursant. Aquell dia té un pes especial en la nostra memòria". El títol era prou suggerent, i de ser uns entre tants, finalment Pantaleó es van proclamar guanyadors del Premi Joventut. 


El concurs de maquetes els ha donat seguretat, rodatge i sobretot empenta per poder afrontar el seu primer llarga durada. Així doncs, apunten que ha estat una experiència "tonificant i sorprenent". "Tonificant perquè ha servit per donar cohesió al grup i vigor a les cançons. Sorprenent perquè no ens esperàvem que aquest concurs pogués llençar-te tan amunt en tan poc temps... Aquesta segona exigeix serenitat i atenció", comenta Pantaleó.Són molts els records que guarden dels nou mesos del certamen, però si n'haguessin de triar un, ho tenen clar: "Potser posaríem l'accent al nostre moment radiofònic amb Lluís Gendrau a iCat FM. Hi va haver molt bones vibracions i una bona oportunitat per veure el nostre repertori des d'una altra òptica". Però també van patir, en aquest cas a l'escenari del Mercat de Música Viva de Vic, com a semifinalistes: "Va fer-nos passar de puntetes per les cançons i ens va fer perdre intensió. De vegades és complicat trobar l'equilibri a l'escenari", considera el quintet. La trajectòria de Pantaleó tot just comença, i el 9 de desembre es tancaran a l'estudi Bucbonera Records (Caldes de Montbui) per enregistrar el seu primer disc, que sortirà durant el primer trimestre del 2015. De moment han avançat algunes de les cançons que formaran part del debut: "Rita, rock i Imagine", "Yhumi", "Moustaki", "Faquir", "Mal humor", "L'altra meitat" i "Hotel Terrassa".

Abans d'acabar l'any tornaran a la Nova Jazz Cava de Terrassa, concretament el diumenge 21 de desembre. Ho faran amb una altra banda que també ha passat pel Sona 9, a l'edició del 2012, Coriolà, i que de fet va guanyar el mateix guardó. Les entrades es poden comprar a través d'aquest enllaç.