Des de l'objectiu

Oques Grasses, Ebri Knight, Talco, Los Fulanos, Niña Pastori, Carlos Núñez, Woody Allen, The Pinker Tones i Lax'n'Busto

 
Text i fotos: Xavier Mercadé
Generalment les dates nadalenques són un desert d'actuacions. Pocs promotors s'atreveixen a jugar-se-la, quan al final els que ho fan es troben les sales plenes i amb un públic amb ganes de gresca. Això és el que es van trobar els osonencs Oques Grasses (1) a la sala Razzmatazz de Barcelona el 23 de desembre: una sala plena de gom a gom d'un públic festiu amb ganes de reivindicar El dia de l'Esperit Xai.

Ebri Knight (2) i Talco (3) encara no es deuen creure que esgotessin entrades a la sala Apolo de Barcelona la nit de Sant Esteve, amb festa i reivindicació a cop de ska i música d'arrel.

En un ambient més íntim, Los Fulanos (4) van desplegar tot el seu arsenal de boogaloo i groove a l'escenari de la sala Jamboree la tarda-nit del dia 27 per enregistrar el que serà el seu primer disc en directe. Un públic força diferent es va acostar al Palau de la Música Catalana de Barcelona la nit dels innocents per gaudir de l'art flamenc de Niña Pastori (5).

El gallec Carlos Núñez (6) va oferir el dia 30 tota una classe magistral de música celta també al Palau de la Música en un concert antològic i engrescador que, entre molts altres, va tenir la col·laboració del grup català Llúmia i de la Cobla Improvisada. El cineasta nord-americà i també músic aficionat Woody Allen (7) va ser l'encarregat de tancar l'any la mateixa nit del 31 en el sempre majestuós Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Acostar la música moderna al públic més infantil. Aquesta ha estat la tasca des de fa molts anys del Minimúsica, que va estrenar l'any 2015 el matí del 4 de gener amb un concert de The Pinker Tones (8) a la sala Apolo de Barcelona en què van explicar les històries dels dos discos-llibres amb les aventures de Rolf & Flor. A la tarda Lax'n'Busto van estrenar en viu el 2015 amb un concert a casa seva i dirigit al públic més menut a l'Auditori de l’Escola de Música Pau Casals del Vendrell. Tal va ser l'èxit de la convocatòria que haver d'oferir dos concerts per poder encabir tot el públic que els volia veure.