La 28a edició del Festival Folk Internacional
se celebrarà del 9 de gener al 27 de març

La Cobla Sant Jordi
i Coses inauguraran
el Tradicionàrius

Aviat farà trenta anys que la música d'arrel té una programació estable i acurada gràcies al festival Tradicionàrius. Al llarg de tres mesos les sales de Barcelona acullen mig centenar de concerts folk amb el C.A.T. com a centre neuràlgic. Encara sense els detalls de la 28a edició, la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona s'encarregarà de llançar el tret de sortida al trimestre de sons més tradicionals, juntament amb el mític grup Coses, el divendres 9 de gener al C.A.T.
Text: Sandra Tello Fotos: Xavier Mercadé
Com és habitual, el primer divendres després de Reis començarà el Festival Folk Internacional Tradicionàrius. El seguici inaugural començarà al carrer, a les 22 h a la plaça de la Vila de Gràcia amb Kabum i el Col·lectiu Guirigrall, els quals portaran la música fins al C.A.T., on se celebrarà un espectacle creat per a l'ocasió amb el títol Així s'encenen al vent. A partir d'una lectura actualitzada dels temes més emblemàtics de Coses, el renovat trio s'unirà a l'escenari amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona per interpretar clàssics del seu repertori com ara "Au Jovent!”, “El campaner de Taüll”, “Nova oració del Parenostre”, “Com hauria estat bell” o “Goig en llaor de Felip V”.Per posar bona solfa a aquest projecte han tingut la complicitat del compositor, productor i pianista Xavier Guitó, que ha creat els arranjaments musicals necessaris per construir una nova sonoritat, sumant l’energia i vitalitat de les veus de Coses (Miquel Estrada, Ton Rulló, Jordi Fàbregas) i el multiinstrumentista Joan ‘Juanche’ Aguiar amb la contundència, sensibilitat i lligam amb la terra de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, que fa anys que mostra tàcitament el seu afany per acostar la sonoritat de la cobla a l’inimaginable, amb nous aliats, nous projectes i nous amics.

Així s'encenen al vent no serà l'única producció del Tradicionàrius, on també hi haurà un homenatge en clau folk a Ovidi Montllor pels 20 anys de la seva mort i un altre muntatge sobre el folk laietà.