Escolta en exclusiva dues cançons del nou EP, '1001 colors'

Acció,
electrònica a tot color

La banda empordanesa Acció presenta noves cançons amb una sonoritat pop més electrònica. Les coordenades de '1001 colors' (RGB Suports) són clares: energia, frescor, optimisme i molt de color. Dimarts 2 de juny publicaran l'EP, però abans ja en podeu escoltar un avançament a EDR: "Com si res" i "Just When".
Text: Sandra Tello. Foto: Arxiu RGB


La música dóna color a la vida. Aquesta premissa optimista respon al nou EP d'Acció, però no és una novetat. La banda empordanesa sempre ha vist el got mig ple en els seus discos: La torrada (autoeditat, 2010) i On sóc ara (RGB Suports, 2013). A 1001 colors (RGB Suports) s'han endinsat en un nou estadi sonor per dur les bones vibracions a un terreny més electrònic.El mes passat van estrenar el videoclip "Tot està per fer", que ja evidenciava per on anirien els trets de les noves cançons, i a EDR podeu escoltar en exclusiva dos temes més: "Com si res" i "Just When". El primer recull molt bé la frescor d'Acció a partir d'un ritme electrònic, mentre que el segon beu d'una base més acústica. Fins al 2 de juny no es podrà escoltar tot l'EP, format per sis cançons, dues en anglès.El grup ha descobert bandes mítiques que l'han inspirat per dibuixar els nous cromatismes: des de Earth Wind & Fire fins als britànics Metronomy o el productor francès Breakbot

Acció han treballat de manera diferent a l'hora d'encarar les noves cançons. Van començar la producció per ordinador i després la van dur al local d'assaig: "Aquesta nova fórmula de treball va permetre a en Jordi Pareta (cantant, guitarra i compositor) jugar amb un ventall de sons i textures més amplis que al disc anterior", valora la banda. El resultat final, doncs, és més personal i innovador. Tot plegat ho han assolit gràcies a l'ajuda del productor barceloní i amic de la banda Zinkman (Radical Animal Beat). Pel que fa a l'enregistrament l'han realitzat amb Jaume Figueres, als estudis Ground de Cornellà de Terri.