Josep Bordes ens explica cançó per cançó el nou disc, 'La sal de la vida'

Un nou estiu amb
Pepet i Marieta

Si la temporada passada Pepet i Marieta va acompanyar la calor amb "Corre l'estiu", escollida com a banda sonora de TVC, ara toca pensar quins seran els ingredients musicals per als propers mesos. La resposta es troba al seu nou disc, 'La sal de la vida' (Música Global), que es pot descarregar de manera gratuïta a través del seu web. El proper 2 de juny arribarà a les botigues, i a final d'aquesta setmana ja començarà l'estrena en directe a Girona (divendres 29 de maig) i Barcelona (30 de maig) i més tard a Vila-seca (5 de juny) i Ulldecona (7 de juny). A EDR sortegem un parell d'entrades dobles per a cadascuna de les presentacions a les dues primeres cites. Per saber quina és 'La sal de la vida', el líder de la banda, Josep Bordes, explica a EDR la història que hi ha darrere cada cançó.
Text: Sandra Tello. Fotos: Javier Roda & La Pepa


"Súper guai": "És una cançó de bon rotllo que va sorgir dies després del naixement de la meva filla. Parla dels moments a la vida en què tot són flors i violes". 
 
"L'amor és un amic": "La tornada diu 'L'amor és un amic que un dia se cola al teu llit'. Potser l'amor no ha de sorgir necessàriament d'una amistat prèvia, però crec que tot amor que val la pena es fonamenta en l'amistat". 
 
"La nineta dels meus ulls": "És una cançó d'amor dedicada a la meua dona però que es pot fer extensible a qualsevol altra dona. Parla de la imperfecció de l'amor, que és el que el fa realment interessant i fort".    
 
"L'educació no es toca": "Sóc professor a un insitut, i a una mani en pro de l'educació pública vaig sentir un grup d'universitaris que en cantava la tornada. Vaig decidir fer-ne un merengue amb coreografia inclosa". Al seu institut n'han fet una flashmob:  "Me miren les dones": "Un diumenge al matí vaig sortir amb la meua filla penjada al pit dins un portador de bebès. Tothom me mirava i me va venir la frase: 'Me miren les dones, los homes també'. Amb una volta al parc de Can Dragó ja tenia la cançó enllestida".
 
"Khadija": "És una història basada en una alumna de l'insti. Els seus pares la volien casar amb un senyor, però ella ja tenia un xicot. Quan li preguntaves qui era aquell noi que l'esperava a la porta de l'insti, ella deia: 'Mi primo'".
 
"Solet saleró": "La meua dona me va conquerir ballant. Parla del festeig al voltant del ball".
 
"Uoioio": "És una versió del 'Corre l'estiu', la cançó de l'estiu de TV3, amb les veus de l'Adrià Salas (La Pegatina) i l'Oriol Giné (Bongo Bortrako) i un raga molt xulo del Joan Soto de Pirat's Sound Sistema".
 
"10 anys": "És una cançó que parla de l'experiència de formar part d'una banda durant deu anys: 'Una colla de guillats que s'ho passen bé tocant tant si en tenen tres com tres mil al davant'".
 
"Lo primer pardalet del dia": "Tinc la sort de viure a un àtic de Barcelona on encara se sent piular els pardals. A la primavera n'hi ha un que ens desperta cada dia".
 
"Adéu": "Va sortir d'un rif de guitarra que feia segles que tocava. L'any 2013 vaig anar a fer una estada compositiva a la Caseta de la Coma de Burg. Faltaven pocs mesos perquè nasqués la meva filla i estava cagadet de por, creia que ser pare no me permetria ser el bon vividor que he estat tota la vida. Amb el temps he vist que tot i que hi ha moltes coses que canvien, en essència encara ets el mateix".

Enderrock et convida a l'estrena
Des d'Enderrock sortegem dues entrades dobles per a cadascun dels concerts de presentació: el divendres 29 de maig a la sala Platea de Girona (23.30 h) i l'endemà a la sala Music Hall de Barcelona (20 h). Si vols participar al concurs només cal que enviïs un correu electrònic amb les teves dades (nom, cognoms, DNI i telèfon) a [email protected]. Publicarem el nom dels guanyadors en una notícia a Enderrock.cat.