Els concerts que no et pots perdre del festival de Vilanova i la Geltrú

Els vuit imprescindibles del Vida Festival

L'entorn encisador que ofereix la Masia d'en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú tornarà a ser l'escenari principal de la millor música local i internacional. La segona edició del Vida Festival se celebrarà del 3 al 5 de juliol amb artistes de luxe que van des de Primal Scream o Andrew Bird fins a Mi Capitán i MOURN repartits en dos grans escenaris. Per als que vulguin gaudir de la natura i la música per igual, a EDR presentem les vuit propostes imprescindibles del Vida.
Text: Andrea Romanos. Fotos: Arxiu Vida
Primal Scream
Dissabte 4, 23.45, Masia d'en Cabanyes
Història viva del rock, algú que ha firmat un disc com Screamadelica (Creation, 1991) necessita poques presentacions. Els que els han vist asseguren que els de Glasgow tenen un dels directes més espectaculars de la música contemporània. Ja som més a prop de comprovar-ho.

The War On Drugs
Divendres 3, 23.30 h, Masia d'en Cabanyes
Podríem dir que la banda de Filadèlfia viu un moment dolç. Amb la premsa internacional als seus peus després d'haver firmat un fantàstic tercer disc, Lost in the Dream (Secretly Canadian, 2014), és un bon moment per gaudir d'una de les bandes amb més personalitat dels darrers anys.Benjamin Clementine
Divendres 3, 21.40 h, Masia d'en Cabanyes
Encara que possiblement per a molts sigui un gran desconegut, aquest músic i poeta anglès pot ser una de les grans sorpreses del festival. El Vida Festival serà la primera oportunitat a les nostres terres per veure com sonen a piano i veu els temes del seu recent debut, At Least for Now (Virgin EMI, 2015).

Andrew Bird
Dissabte 4, 20.45, Masia d'en Cabanyes
Els anys passen però les cançons d'Andrew Bird no deixen de lluir. El multiinstrumentalista de Chicago continua apostant per un pop analògic amb melodies amables on el violí juga un paper destacat. L'artista presentarà el seu vuitè àlbum, Things Are Really Great Here, Sort Of... (Wegawam Music Co, 2014).

Mi Capitán

Dissabte 4, 13 h, La Daurada Beach Club
Després d'haver tocat amb Sanpedro o haver estat tour manager de Love of Lesbian, Gonçal Planas s'ha envoltat d'un grup de virtuosos músics de l'escena independent, que l'acompanyen en un projecte que ja ha rebut el qualificatiu de "superbanda". Faran sonar els temes del seu primer disc, Drenad El Sena (Music Bus, 2015).Le Petit Ramon

Diumenge 5, 21 h, La Daurada Beach Club
Ramon Faura ha fet un homenatge velat al "Girls, Girls, Girls" d'Elvis Presley amb el seu Senyores, Senyores, Senyores (Le Chien Malade), un disc on repassa les seves obsessions sonores, que van des del punk i la psicodèlia fins al funk i el swinging london.

MOURN
Divendres 3, 19 h, Masia d'en Cabanyes
Fa poc més d'un any que la joveníssima banda del Maresme va irrompre a l'escena amb un debut que ha despertat passions allà on ha arribat. Amb un futur prometedor al davant, el concert del Vida és una bona ocasió per veure un desplegament d'energia i actitud punk sobre l'escenari.Renaldo & Clara

Divendres 3, 21 h, Masia d'en Cabanyes
La veu de Clara Viñals s'adapta a la perfecció a les cançons dolces i detallistes del quintet de Ponent, que l'any passat va estrenar Fruits del teu bosc (BankRobber, 2014). Com un secret a cau d'orella, aquesta obra màgica i sentimental combina a la perfecció amb el bucolisme del festival.