Del 3 al 5 de juliol arriba la 9a edició del festival Banc Sabadell Vijazz Penedès

El vi més jazzístic

El vi i el cava es mariden amb la música al festival Banc Sabadell Vijazz Penedès. Del 3 al 5 de juliol els carrers i places de Vilafranca del Peneès allotjaran la novena edició del que ha esdevingut un referent de l'escena jazzística europea i del panorama de promoció d'un territori. Com a novetat, l'organització ha volgut incloure la gastronomia a l'oferta del Vijazz: els maridatges ocuparan un lloc important, i els estands de menjar conviuran amb els de vi tradicional. El cartell musical ve encapçalat per The Bad Plus Joshua Redman, The Stanley Clarke Band i Kurt Elling Quartet. Pel que fa als grups nacionals hi actuaran Barcelona Big Band & Dani Nel·lo, The Excitements i Xavi Díaz Quartet. A EDR presentem les cinc propostes internacionals que arribaran aquesta setmana al Vijazz. 
text: M.G i S.T. Fotos: Arxiu EDR
The Bad Plus
Dissabte 4 de juliol, escenari Jaume I, 23 h 
Immers en tot tipus de projectes, el saxofonista Joshua Redman arriba al Vijazz acompanyat de The Bad Plus. El trio nord-americà realitza una música que segons diuen ells mateixos és "intel·ligent per a les masses". Redman es va incorporar a les files de la formació el 2011, però ha estat aquest maig que han editat un primer disc conjunt, The Bad Plus Joshua Redman (Nonesuch, 2015). Si voleu conèixer més a fons la proposta, a l'especial 440 Jazz festivals d'estiu parlem amb el saxofonista aprofitant la seva visita. 

Stanley Clarke Band

Divendres 3 de juliol, escenari Jaume I, 22.30 h
El contrabaixista nord-americà llançarà el tret de sortida del festival amb el pianista Beka Gochiashvili i el bateria Mike Mitchell. Jazz fusionat amb funk, rock progressiu i una llista interminable d'estils revelen el tarannà innovador i atrevit tant de Clarke com de la banda que l'acompanya. Ibrahim Electric
Diumenge 5 de juliol, escenari Jaume I, 20 h
Eclecticisme és el millor mot per descriure i copsar aquest  sorprenent trio danès. El festival de Vilafranca sempre reserva un espai del cartell per a formacions que fan una volta més al jazz, apropant-lo a estils que podrien semblar antiètics i a nous públics. Enguany ho demostra amb Ibrahim Electric, uns músics que recorden grups de l'escena de Canterbury dels anys seixanta i setanta, com Gong o Soft Machine

Hiromi: The Trio Project

Diumenge 5 de juliol, escenari Jaume I, 21.30 h
La pianista japonesa Hiromi Uehara actuarà all Vijazz i una cosa està assegurada: la nit del 5 de juliol no serà convencional, amb un espectacle de sons experimentals i obert a les sorpreses. Els temes d'Alive (Telarc, 2014), el seu darrer disc, seran el més recent que es podrà sentir. 

Kurt Elling Quintet

Dissabte 4 de juliol, escenari Jaume I, 21 h
La veu de Kurt Elling ha esdevingut referència de l'escena jazzística mundial, i ha estat guardonada multitud de vegades pel domini tècnic i rítmic, improvisacions amb escat incloses. El glamur i la força d'Elling acompanyat pel seu quintet equipararan la seva veu i so a un bon vi negre del Penedès.