El dijous 2 de juliol les sis darreres bandes actuaran a l'Espai Jove La Fontana

Arriba la recta final de la fase preliminar del Sona 9

El concurs de maquetes Sona 9 tanca la fase preliminar a final de setmana amb l'última jornada de concerts a l'Espai Jove La Fontana de Barcelona: aquest dijous 2 de juliol a partir de les 20 h. Públic i jurat escolliran els semifinalistes de la quinzena edició del certamen, i de moment el vot popular va elegir Est Oest i Exili a Elba com a primers classificats per a la propera fase. 
Redacció. Foto: Arxiu EDR
El pop, el folk i la cançó d'autor seran els protagonistes de l'últim concert preliminar del Sona 9 a l'Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190) aquest dijous 2 de juliol a partir de les 20 h. Els grups i artistes que tancaran aquesta fase del concurs són: Vol Menor (pop-folk / Calonge), Roba Estesa (folk / Tarragona), Pares (folk experimental / Sant Cugat Sesgarrigues), Marga Rotger (pop-folk / Manacor - Mallorca), Lulamae Blue (pop acústic / Sant Cugat del Vallès) i Edurne Vega (pop / Barcelona).


El públic té un paper cabdal en aquesta fase, ja que a través del vot electrònic, el grup que obtingui més suport es classificarà per a les semifinals. Les invitacions per assistir al darrer concert preliminar del Sona 9 ja es poden demanar a [email protected].

D'aquests concerts preliminars, el jurat n'escollirà sis grups, i el públic, mitjançant la votació popular, els altres tres, a raó d’un grup per concert. Si els vots del jurat coincideixen amb els del públic, es classificaran els següents grups més votats pel públic a cada concert. 


Els nou grups actuaran a les semifinals en directe del Sona 9 al Mercat de Música Viva de Vic, el BAM de Barcelona i l'Acústica de Figueres, i es faran públics la darrera setmana d'agost.