Estrenem en exclusiva "So run..." del seu proper disc, 'Grandhotel Cosmopolis'

El rumb punk i rocker de Microguagua

El quintet barceloní ha actuat al llarg de vuit anys a sales i festivals d'arreu d'Europa, però sobretot són músics de carrer. El proper 2 d'octubre publicaran 'Grandhotel Cosmopolis' (Kasba Music, 2015), un quart disc on parteixen d'una base reggae que s'uneix a tonades més punks i rockeres. A EDR posem en marxa els engranatges i avancem una de les cançons que ho demostren: "So run...".
Text: Sandra Tello. Fotos: Arxiu Kasba
Si alguna vegada heu agafat el transport públic a la plaça de Catalunya, ja sigui el metro o els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, segurament haureu topat (sense saber-ho) amb Microguagua. De ben segur que us han aixecat un somriure tot tornant cap a casa o de camí a la feina. Perquè la música, tal com ells pensen i prediquen, ha de ser accessible per a tothom: "D'això sempre n'hem estat convençuts. En aquests anys tocant al carrer ho hem pogut comprovar: la gent gaudeix molt de l'art i la música que troba pel camí en el dia a dia".


Grandhotel Cosmopolis (Kasba Music), els barcelonins dirigeixen el reggae que els caracteritza cap a un nou rumb que apunta cap al rock i el punk. "Quan vam començar a produir les cançons, ens vam mirar a la cara i vam dir-nos: 'Fem el que ens doni la gana, deixem de banda les gàbies dels gèneres musicals i els requeriments del mercat'. Així és com van entrar al reggae els nostres amors de sempre: el rock i el punk", valoren.

En aquest sentit, la cançó que estrenem a EDR, "So run...", és un reggae punk on contrasten ritme i contingut: "Encara que la música sigui alegre, la lletra és íntima i parla de quan un se sent dèbil i trist i fa un recompte de la seva vida i troba algun nus", expliquen. 

No hi ha escenari que se'ls resisteixi, i són un grup que toca de peus a terra. Grandhotel Cosmopolis és el retrat del món on vivim, i el consideren un espai ple d'incoherències i contradiccions. El 2 d'octubre publicaran el quart disc d'estudi i una setmana després el presentaran a la FNAC El Triangle de Barcelona. De moment han confirmat dues dates més: el 15 d'octubre a la sala [2] Apolo de Barcelona i el 5 de novembre a la sala Juglar de Madrid.