Avancem un teaser del seu nou disc amb Xarim Aresté

L'essència rockera
de Gerard Quintana

El 4 de març es publicarà el nou disc en solitari de Gerard Quintana, titulat 'Tothom ho sap' (PromoArts Music, 2014), que signarà acompanyat del guitarrista Xarim Aresté (Very Pomelo). El presentarà en directe el 21 de març a Barcelona (en el marc del Festival de Guitarra) i el 28 de març a l'Auditori de Girona (al Festival Strenes). A l'EDR #9 us avancem un teaser del seu nou treball: un retorn al rock'n'roll amb molt de blues.
text: elisenda soriguera i sandra Tello. fotos: Juan Miguel Morales i Monica Mauri

La suma de Gerard Quintana amb Xarim Aresté ha donat com a resultat un àlbum que gira al voltant del rock més estripat i el blues més cru, amb el títol Tothom ho sap, que sortirà la darrera setmana d’aquest mes de febrer. "Després de la dissolució de Sopa de Cabra i del primer disc en solitari a l'estudi amb Quimi Portet ho vaig desmuntar tot, i em vaig quedar només amb piano i guitarra. Vaig decidir que faria tres discos donant-me vacances a mi mateix, que deixaria anar la meva curiositat. Ara ja he acabat aquestes vacances i torno a utilitzar el meu llenguatge rocker amb tota la comoditat del món", assegura el músic i cantant que es va fer popular al capdavant de Sopa.

Quintana inclourà tretze temes en un àlbum construït i enregistrat de manera conjunta amb el líder de Very Pomelo i guitarrista de la darrera gira del retrobament de Sopa de Cabra: "Aquest disc no hauria estat com és sense l’un o l’altre; hi hem treballat junts des que vam sembrar la primera llavor fins al final. Fins ara cap dels dos havia tingut la sensació d’haver creat d’una manera tan conjuntada i consensuada", afirma Gerard Quintana. Els dos músics han treballat a parts iguals: "Seria molt fàcil dir que en Xarim ha estat el compositor i jo el lletrista, però en realitat ens hem complementat l’un a l’altre, hem fet un equip al cinquanta per cent. Ell ha assumit la responsabilitat de la producció al meu costat i hem remat un amb cada rem", destaca el gironí.

Després de quatre treballs en solitari en els quals ha experimentat amb diversos estils, Tothom ho sap mostra els dos extrems, des del rock més estripat fins a les balades folk. “El nou disc és fruit de l’energia natural i màgica, que hem interpretat amb tota l’ànima”, reconeix el cantant.

El títol l'han extret de la cançó "La campana" i reflecteix l'esperit de l'àlbum: "És un disc de rock'n'roll, tothom ho sap, no estem inventant o descobrint un nou estil musical. Fem un disc de rock i tothom sap què és". I el títol encara té una altra lectura, que fa referència a la situació actual en què ens trobem com a societat: "Estructures de poder on les màscares estan caient i tothom ho sap".

El disc s’estrenarà en directe el 21 de març al Festival de Guitarra de Barcelona i el 28 a l’Auditori de Girona dins el festival Strenes.