Enderrock programa un escenari amb deu actuacions

Veus emergents a les Fires de Sant Narcís

Girona es reivindica com a Ciutat de Festivals també en el marc de les Fires de Sant Narcís del 23 d'octubre a l'1 de novembre. Durant el primer cap de setmana de festivitats, Enderrock ha convidat al seu escenari una desena de grups i solistes emergents dins el panorama català, entre els quals hi ha Patch, Pantaleó, Copa Lotus i Bonobos.
Text: Andrea Romanos. Fotos: arxiu EDR
Les Fires de Sant Narcís engeguen aquest divendres i s'allargaran fins diumenge 1 de novembre amb una programació en què no faltarà la música. El cartell depara algunes sorpreses internacionals, com les actuacions de Molotov Jukebox amb Natalia Tena o les sessions de Tiga i Umek, i recull el millor de l'escena local, amb convidats de la talla de Bremen, Feliu Ventura i Els Catarres. Hi haurà temps per a concerts amb gust de festa major de la mà de La Pegatina o l'Orquestra Plateria, i per celebrar artistes que s'han fet un nom els últims temps, entre els quals Zoo i Pau Vallvé.Les noves veus a l'escenari Enderrock

Una de les novetats que deparen les Fires d'enguany és un escenari apadrinat per Enderrock, per on passaran deu bandes (a raó de cinc per dia) durant el cap de setmana del 24 i 25 d'octubre. L'espai se situarà a la plaça de Calvet i Rubalcaba i acollirà actuacions des de les 6 de la tarda fins ben entrat el vespre.

Durant la primera jornada hi actuaran els Montreal 76 de Pau Marquès, que l'any passat van estrenar un disc homònim amb cançons que tenien guardades al calaix. Els barcelonins Pearson i l'acabat d'estrenar Reina Victòria (Música Global, 2015) de Pantaleó sonaran pop, mentre que el caràcter rocker el posaran uns Patch amb Veuràs el crim (autoeditat, 2015) –la segona part de la seva trilogia– i Mox, que porten com a novetat discogràfica Tuactes i rebomboris (Mésdemil, 2015).Els guanyadors de les dues darreres edicions del Sona 9, Copa Lotus i Trau, seran presents a la segona tanda de concerts el diumenge 25, els primers esgrimint El moixó foguer (RGB Suports, 2015) i els segons fent gala del seu característic rock-folk psicodèlic. Tota una personalitat artística com Pau Figueres –que, com Mox, fa parada a Girona de la mà del Circuit Folc– introduirà els no iniciats al món musical que dibuixa al seu debut, Pau Figueres (Whatabout Music, 2015). Per últim, els osonencs Bonobos s'encarregaran de la dosi més festiva.