La banda de Viladecavalls descobreix el segon disc, 'Darrere la mirada'

Èxta6: «Ens agraden les cançons fetes com en els discos d'abans»

El septet vilacavallenc presenta 'Darrere la mirada' (RGB Suports, 2020), un segon disc compost d'onze cançons asserenades i amb caràcter introspectiu que manté la naturalesa rockera i costumista del seu disc de debut. Parlem amb el cantant d'Èxta6, Gerard Giné, sobre la sortida d'aquest nou material. 
Text: Anna Tisora. Foto: Carlos Mascial
Des que van treure el primer disc, Viure ràpid (RGB Suports, 2017), han passat moltes coses, que a vegades, costen de gestionar, assegura el vocalista de la formació. "La part bona de tot això, és que aquestes sensacions i incerteses s’acaben convertit en cançons", explica. Èxta6 ha gravat el segon treball en una estada a la Casa Murada amb Jesús Rovira de Lax’n Busto, "maquinant les cançons com es feia abans, i sense fer servir en excés la tecnologia". 

Aquest tarannà calmat i cada vegada menys habitual, és el que la formació encapçalada per Gerard Giner descriu a "Cançons lentes": "És un símil per explicar que ens agraden les cançons fetes com en els discos d’abans, i no només allò més modern". La gestació dels temes va tenir lloc a la capital andalusa, durant el temps que el cantant va viure allà: "Sevilla és una ciutat molt inspiradora, els carrers, la gent, el menjar, la música... la ciutat en sí", conclou l'artista.

Després d’una primera gira "de guerra", el grup admet que "talonejar i tocar per a gent que no et coneix té un punt seductor, has de convèncer tothom en una hora", i apunten que la propera gira ve "plena de gasolina i amb ganes de show". De moment, presentaran l'àlbum el 26 de març a La Nau.