La formació de Marratxí és a punt de descobrir 'Premium', un recull de cinc temes inèdits que contenen diversitat i compromís social

Cabot: «No tenim temps per enredar»

Guanyadors dels Premis Millor Artista Revelació i Millor Cançó de la 2a edició dels Premis Enderrock de la Música Balear el passat novembre, Cabot presentarà aquest estiu un segon àlbum de cinc temes inèdits que s'envolten de folk-rock i compromís social. La formació de Marratxí ja ha estrenat un dels temes que s'inclouran a 'Premium' (Produccions Blau, 2020), i ens donen pistes sobre el resultat complet que es podrà sentir d'aquí a ben poc
Text: Anna Tisora. Fotos: Joan Cristòfol Arbós.
On n'hi caben quatre, n'hi caben cinc, i així ho demostrarà Cabot a l'escenari a partir d'ara, que comptarà amb Toni Pastor -productor dels dos àlbums- com a guitarrista de la banda. "Toni és des millors músics que et puguis trobar, ho sabem nosaltres i ho saben bons músics... Una vegada, es guitarrista de Sopa de Cabra me va preguntar que com m'ho havia manegat, perquè Toni Pastor toqués amb mi!", explica Josep Cabot, cantant del grup. Entre els altres tres integrants també hi ha el germà del Josep, Miquel Cabot, Joan Planas i Pablo Alegría.

Premium arriba tan sols un any després del llançament debut de la banda, Llengües (Produccions Blau, 2020), "perquè ja no tenim vint anys", apunta l'autor, i a més, creuen que és millor l'estratègia de poc i sovint que deixar molt temps entre àlbum i àlbum: "si haguera set per a mi, aquest EP ja l'hauríem tret per Nadal, jo soc una persona impacient, es primer disc va anar bé i això m'ha fet estar encara més motivat amb es projecte, s'ha d'aprofitar, ja no tenim temps d'enredar". En aquest nou conjunt format per cinc talls inèdits, Cabot apunta cap a la cançó folk-rock, "amb molta ciència i un important component de compromís social. De totes maneres, l'àlbum no té un fil conductor concret ja que els agrada "poder xerrar del que ens vingui de gust i poder fer àlbums diversos tant temàticament com musical" . D'una banda, hi ha cançons com el single "Tu d'on vens", que vam estrenar en prímicia la setmana passada, que és un homenatge a "ses persones que moren a la mar. Una crítica sobretot a aquesta gent que ha criminalitzat sa feina de sa gent que s'ha jugat sa seva vida per a salvar a aquestes persones." 

A més, hi ha una cançó que Cabot va escriure durant el confinament per felicitar la seva neboda i que ha acabat sent "una cançó d'amor incondicional". D'històries personals, també en parla una altra, que narra l'experiència del músic en una escola pública on "hi havia un alumnat molt potent amb alumnes immigrants i d'ètnia gitana. Vaig trobar brutal sa feina des mestres i vaig escriure una cançó plena de metàfores explicant aquesta història", explica l'artista. D'altra banda, a l'EP també hi ha espai per a un roadtrip, una cançó d'estiu que explica un viatge amb amics. 

El confinament ha interromput la gira d'estiu de Cabot, però també els ha servit per trobar noves formes de treball i començar a pensar en un altre quintet de cançons, que tenen previst tenir a punt per finals d'any.