La banda torna a tocar a Mallorca per primera vegada des que van anunciar el retorn

El retorn estroboscòpic i primaveral d'Antònia Font

Antònia Font torna a retrobar-se amb el públic, després de prop d'una dècada de silenci. Després d'un any esperant el seu anunciat retorn, l'11 de juny, en la jornada de cloenda del Primavera Sound 2022, la banda va pujar de nou a l'escenari per presentar el nou disc, Un minut estroboscòpica (Primavera Labels, 2022). Aquest dissabte, una setmana més tard, es trobaran amb el seu públic mallorquí a Inca, al Poliesportiu Mateu Cañellas
Text: Ofèlia Carbonell. Fotos: Violeta Gumà / ACN.
En un escenari carregat d'antenes parabòliques de totes les mides i acompanyats de projeccions d'un futurisme distorsionat, el grup de Mallorca va presentar al festival barceloní un setlist extens i equilibrat, estrenant el directe del seu nou disc Un minut estroboscòpica (Primavera Labels, 2022) davant d'un públic il·lusionat que, malgrat la novetat, ja se'n sabia els versos. Sense deixar, però, de recuperar temes poc tocats i regalant als fans alguns dels hits més universals de la seva discografia. Això sí, en el moment adequat.

I és que el show potser no va tenir alts i baixos sinó que va anar sempre en crescendo, cançó rere cançó. Començant precisament amb el tema que dona nom al seu últim treball, "Un minut estroboscòpica", Antònia Font va seguir amb cançons que anaven agitant el mar de persones que se'ls escoltava: "Love Song", "Armando Rampas", "Robot eficient", i "Dins d'aquest iglú!, on el públic va aixecar els gots reutilitzables per cridar: "les coses no són fàcils per ningú".

A l'equador del concert va sonar "Alegria", on tothom, grans, joves, i fins i tot nens a sobre les espatlles dels pares, es van sentir a casa mentre justament queia el sol de s'hora baixa i tot es tenyia de groc. El concert va seguir amb "Astronauta rimador" i una "Cartes de Ramiro" a cappella, amb el públic alçant les mans.

L'eufòria va arribar cap a la part final, enllaçant "Clint Eastwood" amb "Wa Yeah", que algunes persones a les primeres files demanaven amb pancartes. Passada la bogeria, i, com a comiat, tal com el concert s'ha obert amb el primer tema d'"Un minut estroboscòpica", va acabar amb la cançó que tanca el disc, "Venc amb tu". Ara queda esperar com serà el directe que la banda oferirà en el seu retorn a Mallorca.