Els seleccionats hauran de fer un concert a Ses Voltes on es decidirà si passen a la final

El concurs Pop-Rock de Palma ja té els 16 semifinalistes

El concurs Pop-Rock de Palma 2022 ha fet públiques les 16 bandes i artistes que passaran a les semifinals d'enguany. En aquesta edició s'han presentat un total de 134 propostes, de les quals quinze han estat seleccionades pel jurat i una darrera pel públic
Text: Redacció. Fotos: Xavier Mercadé.
Els projectes que passen a la següent fase del concurs són el grup d'Eivissa Animals Marins; el quartet de pop-rock Bad Shades; la banda de pop psicodèlic Bilo; el duet mallorquí Black Sea Deluge Cadmus; la formació menorquina El Cairo; el quintet de Mallorca Foraster; la formació Iuripuskas; el quartet Jane Yo; el grup binissalemer Majava; el bateria i cantant de Bilo, Marc Mas Carbonell; el quartet de Palma Model Slaves, el cantant i productor de Manacor Plan-Et; la banda de soul i funk Smooch; el duet de rock Yoko Factor, i gràcies al vot del públic, el cantautor palmesà Xaay.
 
Per arribar a la final del concurs, els semifinalistes hauran de defensar la seva proposta en un directe de 20 minuts, que tindrà lloc entre el 9 i el 10 de setembre a Ses Voltes. El jurat avaluarà les actuacions i escollirà sis propostes perquè passin a la final del concurs, que se celebrarà el 24 de setembre. D'aquesta sortiran tres finalistes: el primer, actuarà a la Revetlla de Sant Sebastià 2023, amb una retribució de tres mil euros, i a la Fira B! i el segon i el tercer, també faran un concert a la revetlla per dos mil i mil euros, respectivament.

A més d’aquests premis, qualsevol grup de la semifinal pot optar a un dels dotze reconeixements especials o accèssits que atorguen entitats del sector: Espora Records (consistent en l’enregistrament d’un senzill en format de vinil); Fira del Disc a Mallorca (una actuació a la Fira del Disc 2023); Enderrock a millor grup en català; Maraca Club (actuació a la sala Maraca Club durant el curs 2022-2023); els festivals Mallorca Live Festival, Festival Geiser; Heavy Balear Fest, Monkey Week i Mobofest (amb una actuació en les pròximes edicions); Tiratira Management (gravació, management i editorial); Premi Es Gremi (actuació remunerada com a teloner del Columpio Asesino) i Sputnik Ràdio (campanya de promoció i difusió).
 

Escolta els semifinalistes:

 
Animals MarinsBad Shades
 


BiloBlack Sea DelugeCadmusEl CairoForaster


Jane Yo


MajavaMarc Mas Carbonell
Model Slaves
 


Plan-EtSmoochXaay
Yoko Factor