Llistem els principals festivals que tindran lloc els pròxims mesos a les Illes Balears

Quins festivals se celebren aquesta primavera i estiu a les Balears?

Redacció
Com cada any, la primavera no només fa revifar la natura, sinó també els festivals de música. Per tal que no se te n'escapi cap, fem un minuciós repàs dels certamen que acolliran les Illes Balears aquesta primavera i estiu.

ES CLAUSTRE
Maó (Menorca)
Fins al 29 de setembre


Setzena edició del cicle d’aquest singular espai i pulmó cultural al cor
de Maó. Com ja és marca de la casa, la programació reunirà personalitat, diversitat i una atenció especial envers la música dels Països Catalans, amb noms com el quintet balear Antònia Font, el trio d'Aiguafreda Els Catarres, el collbatoní Ferran Palau, el duet maresmenc The Tyets o noms de l'illa com Verlaat, Ses Bísties de Mongofre o Figues d’un Altre Paner, entre altres.


CRANC MALLORCA
Palma (Mallorca)
Del 16 al 18 de maig


El festival Cranc tindrà enguany dues edicions: una nova a Mallorca el mes de maig i la tradicional a Menorca el mes de setembre. L'edició que se celebrarà a Palma tindrà a Joe Crepúsculo, The Nash i Tito Ramírez com caps de cartell.


FESTIVAL SENSENOM
Trui Son Fusteret - Palma (Mallorca)
1 de juny


El festival palmesà tindrà l’honor de ser l’únic d’enguany que reunirà Oques Grasses i Zoo. Els primers presentaran el nou àlbum Fruit del deliri (Halley, 2024), i els segons s’acomiadaran de manera indefinida dels escenaris a partir del juliol.


MALLORCA LIVE
Calvià (Mallorca)
Del 13 al 15 de juny


Un total de 54 actuacions concentrades en tres dies formen el cartell del Mallorca Live Festival, amb primeres espases del circuit internacional, propostes d’estils diversos i també joves valors emergents de la música balear. Els caps de cartell d'enguany seran l'icònic duet anglès Pet Shop Boys, la banda estatunidenca Blondie o la cantant baixllobregatina Aitana, entre altres.
LLUNA EN VERS
Sant Joan, Binissalem i Santanyí (Mallorca)
Del 22 de juny al 7 de setembre


La 15a edició del cicle celebrarà quinze nits de cultura a Mallorca a través de la literatura, la música, l’oralitat, la poesia i les arts escèniques. Quant a propostes musicals, destaquen les actuacions de Ferran Palau, Xarim Aresté, Judit Neddermann, Anna Ferrer amb Clara Fiol, i Alidé Sans.


L'ATLÀNTIDA 
Palma (Mallorca)
Del 20 al 28 de juliol


El festival cinematogràfic mallorquí, organitzat per la plataforma Filmin, comptarà amb una programació musical de primer nivell amb Alizzz, Julieta, Ralphie Choo, Rusowsky, Nebulossa, Christina Rosenvigne, Alfred García i Maria Hein.


CRANC MENORCA
Maó (Menorca)
Del 26 al 29 de setembre


L'edició menorquina del Cranc tindrà lloc a Maó amb Judeline, Maria Hein, Mujeres o el grup argentí Él Mató a un Policía Motorizado.