El cantant de Benimaclet publica el seu nou EP acompanyat del Cor de la Fera, el projecte musical que l'acompanya

Xavi Sarrià segueix bategant amb força

El bandautor Xavi Sarrià demostra el seu bagatge musical i la potència que el caracteritza en el seu últim EP, 'Alliberar-nos' (Propaganda pel Fet!, 2019). Des que va començar la seva carrera en solitari fa dos anys, després de l'etapa en la qual liderava Obrint Pas, ja ha publicat dos discos. A més, aquest llançament serveix per presentar oficialment el Cor de la Fera, la banda que ha gravat l'EP i que l'acompanya als concerts.
Text: Marc Ferrer. Fotos: Claudia Marconell.
Adaptant-se els nous ritmes de la indústria musical i al nous canals de distribució i difusió, Xavi Sarrià ha decidit treure el seu nou EP de manera innovadora. "La idea és donar més importància a les cançons en si que al llançament del disc formal. Volíem fer cançons i que cadascuna tinguera el seu espai", assegura el músic. El bandautor valencià s'ha trobat molt còmode en aquest nou format, ja que li aporta grans avantatges, com ara la capacitat de cuidar fins a l'últim detall cada tema.

Una altra gran innovació que presenta Alliberar-nos (Propaganda pel Fet!, 2019) és la presentació oficial del projecte que acompanya Xavi Sarrià, la banda Cor de la Fera. "Ara ja tenim una banda consolidada i, malgrat que ja havíem tocat junts al disc Amb l'esperança entre les dents (Propaganda pel Fet!, 2017)llavors encara no hi havia una imatge ni un grup que donés coherència al projecte", afirma l'artista.  

La imatge que unifica el projecte i que també li dona nom és un gran cor de fusta diàfan i polièdric. A més, veient el potencial de tots els músics que formen el grup, l'excantant d'Obrint Pas preveu que "és un projecte a llarg termini". "Ara per ara estem molt motivats amb el grup, la gent està molt implicada i tenim ganes de tocar junts", comenta. L'EP també destaca per la prolífera creació de videoclips. Durant la seva anterior etapa a Obrint Pas gairebé no va publicar videoclips. Sarrià explica: "Ens vam criar sense xarxes socials i ara el món ha canviat de manera radical". Aprofitant aquest nou paradigma, el cantant ha decidit complementar quatre de les cinc cançons de l'EP amb videoclips. Aquests han estat gravats en diferents localitzacions com Barcelona o els Ports, demarcacions escollides estratègicament per ensenyar el seu "marc vital".