El grup valencià ha presentat el seu nou àlbum, «Llums del Nord»

L'Home Brut il·lumina amb el seu nou disc

La Ribera Alta està d'enhorabona. L'Home Brut, un dels grups més originals i frescos del panorama actual, ha estrenat nou treball. 'Llums del Nord' (Primavera d'Hivern, 2019) és el nou projecte del quintet valencià, que ha realitzat un canvi de rumb en la recerca del seu so. Una barreja de sintetitzadors, guitarres pesades i potents i lletres existencials són l'essència de la nova fórmula.
Text: Marc Ferrer. Fotos: Olga Novillo, Xepo WS i Carlos Part


El grup valencià ha fet una evolució sonora des del seu últim disc, Cants de balena (Mésdemil, 2016). Segons Eneas Ribellas, cantant i baixista de la formació, "abans empràvem els sintetitzadors per a farcir el que no omplien les guitarres, ara hem aprofundit i hi hem incorporat el teclista, a qui hem donat protagonisme". L'annexió al grup del teclista, Carlos Part, ha estat molt important dins el canvi sonor que s'aprecia al nou disc, com també ho ha estat l'experimentació amb els sintetitzadors.

A més del nou so, un altre fet destacable del nou llarga durada és la qualitat de les col·laboracions. En la segona cançó, "La Resistència", es pot gaudir de la veu de Miquel Àngel Landete, de Senior i el Cor Brutal. "Als últims Premis Carles Santos vam vore clar que ell hi fora", assegura Manel Samper, guitarrista de la banda. A més, a "Contrast" hi podem sentir la veu de Cris Lizarraga, cantant i teclista de Belako. "Belako ens ha influït molt, i tot i que Cris viu molt lluny, s'hi va prestar de seguida", explica Ribellas.

L'Home Brut es va formar el 2014 i aquell mateix any ja va autoeditar-se un EP, amb nom homònim, per presentar-se formalment al públic. A partir de llavors van compaginar actuacions amb jornades d'assajos per crear el seu primer disc, Cants de balena. El seu creixement ha estat constant, com la seva rellevància en el panorama valencià. L'any passat, de fet, van participar al concurs Sona9 i van arribar fins a la fase final. Durant aquest any i aprofitant la presentació del seu segon àlbum, estan realitzant una gira que els portarà al festival Glop Beer a Ontinyent, el 21 de juny, i a Pedreguer, el 22 de juny, entre altres llocs.