El duet valencià obté el Premi Enderrock de la crítica a Millor disc de cançó per 'Cançons de fer camí'

Mireia Vives i Borja Penalba: «No estem pendents dels premis»

Van guanyar el Premi Carles Santos de la Música Valenciana al millor disc de cançó d’autor i poc després també es van endur el Premi Enderrock de la crítica a la mateixa categoria per l'àlbum 'Cançons de fer camí'Mireia Vives i Borja Penalba formen un tàndem de tendresa i força poètica.
Text: Joaquim Vilarnau. Fotos: Juan Miguel Morales
Borja Penalba, que es va afanyar a enviar un whatsapp a Mireia Vives per fer-la sabedora del premi, mostra una eufòria continguda. “No hi comptava, no estic mai pendent dels premis. És bonic i em fa il·lusió però no els espero, t’ho trobes en el camí i és guai. Hi ha altres àmbits de la cultura, per exemple l’escriptura, que sí que hi ha escriptors que presenten obres a premis. Però són premis dotats econòmicament. En el camp de la música no hi ha premis amb diners, si exceptuem el Terra i Cultura”.

Penalba està especialment content amb el premi de la crítica. “És bonic tenir un premi de la Crítica i més amb un jurat tan ampli i transversal. Ara, importància, la justa”. Aquest és el primer Premi Enderrock que rep Borja Penalba per una obra seva, però ja ha pujat a l’escenari en diferents ocasions per recollir altres guardons: “Dec haver rebut vuit o nou premis Enderrock, però fins ara, l’únic a títol personal era el Premi Joan Trayter, que és una història a part. La resta eren treballant amb altres artistes, com Feliu Ventura, per exemple".