Pau Alabajos, Marina Rossell i Toti Soler i Gemma Humet, entre els músics que hi actuaran

Quins cantautors actuaran al País Valencià dins del Barnasants?

El Barnasants naixia fa 24 anys a les Cotxeres del barri de Sants de Barcelona per impulsar la música d'autor catalana amb un cicle de concerts. A poc a poc, va anar creixent, fins a programar concerts arreu dels Països Catalans, i va esdevenir així la trobada de cançó d'autor més rellevant de l'Estat i una de les més importants d'Europa.
Text: Redacció. Fotos: Arxiu de l'artista
Enguany, en la vint-i-cinquena edició, el festival va dedicat al músic alcoienc Ovidi Montllor, referent de la Nova Cançó, i a la commemoració dels també 25 anys de la seva mort. Per descomptat, i com ja és tradició, no podia faltar un bon repertori de concerts a les terres del cantautor realitzats al Centre Octubre de València, la Casa de Cultura de Bellreguard i el Teatre Raval de Gandia.

Entre els projectes i grups que passaran per València trobem el duet de la vocalista i poeta granollerina Ivette Nadal i el formenterenc Caïm Riba, el músic torrentí Pau Alabajos, el cantautor solsonenc Roger Mas, l'artista de Ciutadella Cris Juanico, el duet del guitarrista vilassarenc que antany va acompanyar al mateix Ovidi, Toti Soler, amb la cantautora terrassenca Gemma Humet, o una de les exponents de la cançó d'autor catalana, la castellenca Marina Rossell, entre d'altres.

Com a cita especial, hi destaca també l'actuació col·lectiva "Concert per la vida" com a homenatge al militant d'esquerres independentista, el burjassoter Guillem Argulló, assassinat pel feixisme el 1993. Pujaran a l'escenari per commemorar-ne la memòria artistes com Xavi Sarrià, Feliu Ventura, Smoking Souls, Auxili, o Jazzwoman.

La música tindrà una representació especial dins del festival en terres catalanes. En són un exemple el concert del contestà Andreu Valor, acompanyat de Davide Casu a l'Alguer, el del cantautor alzirenc Joan Amèric a la sala Luz de Gas de Barcelona, el del xativenc Feliu Ventura a L'Auditori de Barcelona, o el de Xiomara Abelló al Harlem Jazz Club.

Els concerts

Hugo Mas
31 de gener 20 h (9-12€)
Octubre CCC (València)

Monste Castellà
6 de febrer 20 h (9-12€)
Octubre CCC (València)

Ivette Nadal i Caïm Riba
7 de febrer 20 h (9-12€)
Octubre CCC (València)

Roger Mas
14 de febrer 20 h (9-12€)
Octubre CCC (València)

Pi de la Serra
22 de febrer 20 h (3€)
Casa de Cultura (Bellreguard)

Davide Casu
5 de març 20 h (9-12€)
Octubre CCC (València)

Marina Rossell
7 de març 20.30 h (12-15€)
Teatre Raval (Gandia)

Cris Juanico
6 de març 20 h (9-12€)
Octubre CCC (València)

Ester Froosa i Adolofo Osta
13 de març 20 h (9-12€)
Octubre CCC (València)

Toti Soler i Gemma Humet
4 d'abril 20 h (3€)
Casa de Cultura (Bellreguard)

Concert per la vida
14 d'abril
València

Pau Alabajos
26 d'abril 20.30 h
Teatre Micalet (València)