Maluks emprèn un nou vol amb La Fúmiga i presenta «Me toca», un viatge tropical

De Benimaclet a l'Havana

7.750 quilòmetres, aproximadament, i sis hores de diferència separen el barri de Benimaclet de la capital de Cuba, l'Havana. Malgrat la distància, el quartet Maluks ens transporta a l'illa del mar Carib en un viatge musical de fusió, alegria i molt ritme. Marina Bolea, Núria Pons, Laura Honrubia i Maria Deltell (Nonai Sound) són, acompanyades per La Fúmiga, la tripulació de confiança d'aquest vol transoceànic, capitanejat per "Me Toca", el darrer senzill de la formació, una mescla de música llatina, dancehall i pinzellades electròniques que estrenem en exclusiva
Text: Biel Mayans. Foto: Jaume Verdú.


"Me toca" arriba com una cançó amb força, ben viva i plena de vida. Si la desgranem, trobem un espai de conscienciació, un cant a l'empoderament femení i a la col·lectivitat. Un senzill que demostra la tropicalitat valenciana i el potencial d'un Benimaclet viu i combatiu. Ja ho heu sentit: "Se viene, s'apropa, es mi turno, me toca", canta la tornada. 

Plegats, Maluks i La Fúmiga, han creat, musicalment parlant, una bona timba cubana. El ventall ampli dels teclats, aquella percussió seductora i l'alegria desfermada de les trompetes ens evoquen un son cubà a milles de distància. A principis de 2021, el quartet de Benimaclet presentaran el primer EP. Fins aleshores, descobrim aquesta petita píndola en espera de la traca final.