El grup valencià de l'any acaba de guanyar tres premis Ovidi i ha presentat un EP amb cinc remescles

​Smoking Souls: «'Translúcid' inclou les millors cançons que hem fet»

La pandèmia no els va deixar fer la gira de presentació de Translúcid (Propaganda pel Fet!, 2019) però no hi ha dubte que Smoking Souls són el grup de l’any al País Valencià. Han aconseguit més Premis Ovidi que ningú i el seu disc ha estat lloat per públic i crítica
Text: Joaquim Vilarnau. Fotos: Mario Zamora.
A més, han presentat Opac (Propaganda pel Fet!), un EP digital amb cinc remixos de cançons de Translúcid a càrrec de Plan B (“Conclusió fatal”), Pasqu d’Aspencat (“Metralleta i cafè”), LeyDJ (“Volves de neu”), Biano d’Orxata (“Adéu”) i LoPutoCat (“La trinxera”). De tot plegat n’hem parlat amb Pau Camps, guitarrista de la banda.

Fa un temps dèiem que era mal temps per al rock. Veient els premis que heu rebut, potser no era tan mal temps…
Pareix que no. Parlàvem que potser faltaven propostes de rock dalt dels escenaris, i això sí que és veritat, però s’ha demostrat que els que hi som, estem en bona forma. A falta de concerts, de poder fer la nostra feina, agraïm un poc de reconeixement. Estem molt contents pels tres premis perquè són temps molt tristos i molt difícils. Ens han fet recordar per un moment que som músics.

Sentiu que sou el grup valencià de l’any?
No, no ho sentim així.Fa molts anys que treballem i sentim que ara ens arriben alguns premis. I benvinguts siguen.També teniu una nominació als premis Carles Santos, curiosament a la categoria pop!
No sabem perquè estem en eixa categoria, ens sentiríem millor en la de rock pero si s’ha valorat així, no hi tenim res a dir. L’altre dia fèiem broma dient que li proposaríem a Pablo de Ciudad Jara que, si tots dos guanyem, ens intercanviem els premis. Ells estan nominats a la categoria rock i han fet una proposta pop…

Teníeu una gira prevista amb un muntatge espectacular. Ho podrem veure o ho heu aparcat?
El tenim aparcat, descartat no. Es mereix poder-lo fer en grans festivals tot i que em sembla que tardarem a veure grans festivals. El tenim guardat i tal vegada si a l’estiu ens deixen fer algun gran festival, el traurem.Fa poc dies ha aparegut Opac, amb versions remix. Quin és l’objectiu del disc?
El disc naix durant el confinament, parlant entre nosaltres, fent reunions per Skype, amb la impotència de no poder quedar per fer música. Vam pensar que podríem treballar a distància d’una altra manera. No volíem fer cançons noves perquè feia poc que havíem llançat un disc i no teníem res a dir a nivell musical. Havíem vomitat tot el que sentíem en eixe disc. Se’ns va ocórrer que alguns amics podien fer remixos sobre les cançons que havíem estat fent durant tres anys. Buscàvem que cadascú fes la seva interpretació d’una cançó i així donar un poc més de vida a les cançons de Translúcid. Vam buscar gent propera i estem molt contents del resultat.

Dius que durant el confinament no teníeu res a dir, però i ara? Esteu preparant noves cançons?
No, cançons encara no. Ja tenim alguns esbossos guardats a l’ordinador però encara no sentim la necessitat de treure material nou. Estem quedant per tocar i ens apeteix fer un format que s’adapte a les restriccions que tenim actualment. Volem preparar un espectacle més intimista, sense tant de power, per poder-lo fer en teatres, auditoris, etc. Són les millors cançons que hem fet com a banda i volem ensenyar-les. Tenim eixa espina clavada.