Estrenem la nova cançó de la formació, com a avançament del seu segon treball discogràfic, 'Fallanca'

«Les ungles» d'Aina Palmer ens parlen de l'amor

Mesos després del seu debut amb 'Psicopompa' (autoeditat, 2020), Aina Palmer presentarà el pròxim 21 de gener un segon àlbum, 'Fallanca' (autoeditat, 2021). Per crear els sis temes que el conformen, Palmer s'ha acompanyat aquesta vegada de Jordi Palau, que s'ha incorporat a la formació. Plegats, el duet avança un tastet de l'EP amb l'inèdit poema musical "Les ungles" que tracta, en paraules de l'autora, "sobre la bajona que pot ser l'amor".
 
Text: Sheila Berrocal. Fotos: Arxiu.

A partir d'aquesta premissa melancòlica, el duet valencià inicia una al·legoria d'estil punk-pop que comença afirmant que "l'amor és una estafa piramidal", i és que redefineix el sentiment com "un fals sostre". Finalment, deixant de banda la tercera persona, ​i referint-se directament a un 'tu', evidencia la pròpia soledat amb la metàfora d'haver-se de mossegar les ungles, quan ningú te les pot tallar.

Lluny de la temàtica simbiòtica entre música i filosofia del seu primer disc, representada amb estils derivats de l'indie i del pop, Fallanca és aixopluc per a l'experimentació de diferents gèneres i inspiracions. Entre les sis cançons postfolk o pop que el configuren, hi trobem des de "Mareta", que en paraules de Palmer, és "la típica cançó de bressol valenciana", fins a la darrera carta de l'últim alcalde republicà de Borriana, municipi nadiu de la cantautora. Allà mateix, però vuitanta anys més tard, és on la formació estrenarà el nou EP, el dia 12 de febrer en el marc del festival Emac.