Descobrim en exclusiva, una per una, les cançons que conformen el nou refugi del quartet alcoià, 'C A S A' , que es publicarà definitivament aquest proper divendres

Tots els racons de la nova 'C A S A' de Júlia

El pop sintètic de Júlia s'estén per tota la casa. De la porta d'entrada a la d'eixida. El quartet alcoià difumina el paratge amb un recorregut de vuit parades vestides per l'acompanyament vocal, que esdevé refugi
Text: Anna Tisora. Fotos: Jordi Arqués.
En aquest nou treball, la banda revisita l'origen en busca de l'originailitat, i en surt amb un resultat honest, profund i coherent: C A S A (Hidden Track Records, 2021). Després de tres mesos de residència creativa a Alcoi, les intèrprets tenen la certesa d'haver trobat la fórmula idònia i la tradueixen en aquest tercer àlbum, que veurà la llum definitivament el proper divendres 15 de gener. A l'interior, s'hi trobarà un experiment sonor curós i transparent que neix, entre altres, de joguinejar amb artefactes domèstics, vidres i altres materials quotidians impropis d'estudi. Descobrim en exclusiva, i amb l'ajuda de les autores, les cançons que en formaran part. 

1. "Tradicional"
"Obre el disc amb la intenció de convertir-se en una porta a l'interior d'aquesta "casa". La cançó marca, durant un recorregut de 6 minuts, totes les sensacions més primitives que experimentem amb la pèrdua d’algú o alguna cosa. Com llei de vida, l’espai on ens conformem, estem protegits i ens reconciliem amb els records. Un equilibri de tradicions cristal·litzat en la representació de C A S A, que som nosaltres".2. "Voltors"
"Un tema amb el qual volíem aproximar-nos musicalment i de forma descarada a l'electrònica més clàssica dels anys vuitanta. Amb una clara influència nostàlgica dels Depeche Mode, Kraftwerk... Una BSO perfecta per a contar històries sobre els voltors i les deixalles emocionals de les persones, en clau còmica i irònica. A més, aquesta cançó està inspirada en un paisatge real d'Alcoi, per on passegem sovint, que és el barranc del Cint, per on cada matí, si mires cap amunt, pots veure desenes de voltors planejant i projectant les seues enormes ombres sobre tu".3. "L"
"És tota una declaració d'amor a l'amor. "L" transita eixe primer moment d’atracció durant el qual, a poc a poc, vas enamorant-te d’algú d’una forma irremeiable. El moment en què vas guardar eixa consonant fort, el principi del seu nom".

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=J9PoHzRfsPs[/youtube]
4. "Plom"
"El plo-plo-plom és dels metalls més densos i tòxics que hi ha. Per això era necessari fer una cançó amb filtre per desprendre’s d’això pesat que no ens deixa avançar i ens ancora en la profunditat més absoluta. Deixant pas a altres partícules brillants que ens fan flotar pels somriures. És una de les cançons de les quals estem més satisfetes".5. "Flash"
"La cançó que marca l’hemisferi de la galeria sonora de C A S A. Un bany de llum parpellejant que revela a gent entrant i eixint d’aquesta habitació fotosensible. Finalment només una persona d’entre totes es queda quieta amb tu, observant com la resta van d’un lloc a altre. Nosaltres diem que és la 'balada' que sempre hi ha d'haver a un disc".6. "Càmping"
"Estàs en aquell estiu dels anys 90 a La Vila Joiosa, al càmping Sertòrium, tens 14 anys, no saps si biquini o banyador, si gelats Miko o Camy, si ell o ella, si anar a la mar o a la piscina, si caravana o tenda de campanya. En definitiva, massa temps per avorrir-te i observar la gent a la vora del mar Mediterrani".7. "Play!"
"Una de les cançons més loquis de l’àlbum. Ideal per a ballar-la als locals de música que tant enyorem, aquells que ara mateix totes tenim present, necessitem i trobem a faltar!".8. "Ut"
"Tanca la porta del disc i, com el seu nom (en noruec) indica, és l’eixida amable d’aquest recorregut domèstic. Tu eres la diferència, l’anomalia i el motiu més especial que hi ha ací, et convidem a tornar a entrar a C A S A!".