La mostra tindrà lloc del 22 de setembre al 16 d'octubre a València

La 10a Mostra Viva del Mediterrani es converteix en una gran cruïlla de cultures

La 10a Mostra Viva del Mediterrani arrenca aquest dijous amb la voluntat de convertir València en la capital de la confluència mediterrània. Des del 22 de setembre fins al 16 d'octubre, se celebraran més de 60 activitats relacionades amb les diferents cultures de la conca mediterrània. Entre aquestes activitats, hi ha programats set concerts que s'emmarquen dins de la programació de la Trobada de Música del Mediterrani de València, que compta amb més de 40 anys història
Text: Redacció. Fotos: Arxiu.
La gran majoria d'aquests set concerts es duran a terme al Teatre El Musical a partir de les 19:30 h. El primer concert serà el del duet femení occità Cocanha, l'endemà les seguirà la portuguesa Mara Pedro, i el dia 25 de setembre, la banda de Manolo Miralles Musicants recuperarà en directe la proposta del disc Xarq Al Andalus (RNE, 1985) (d’Al Tall junt amb el músic gnawa Muluk El Hwa). Aquesta proposta, de producció pròpia de la Mostra Viva del Mediterrani, es podrà tornar a veure el 7 d’octubre a la Casa Mediterrani d'Alacant (20 h) i anirà acompanyada d'una reedició de l'emblemàtic LP d'Al Tall a càrrec de la Mostra Viva de València amb la col·laboració de la Fundació ACM i l'Institut Valencià de Cultura.A més, també tocaran del trio Burruezo & Nur Camerata, el 25 de setembre, i Musicants , que eapareixerà el 2 d'octubre amb el seu repertori habitual. Finalment, el 12 d'octubre, l'orquestra femenina Gayano Women’s Band actuarà a l'escenari del Centre del Carme Cultura Contemporània (12 h).

Paral·lelament, també hi haurà altres activitats musicals com el tradicional recital i cercavila, que comptarà amb una trobada de versadors i cantaors en el claustre gòtic del Centre del Carme (2 d'octubre | 18 h); el concert de la cantautora d'Ontinyent Mireia Tortosa que se celebra a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània amb la col·laboració de Mostra Viva del Mediterrani (7 d'octubre | 20 h), i el III Congrés Mediterrani 'Música i Ciència', que es durà a terme el 18 i 19 de novembre.