El cantautor xativí presenta el disc ‘Amics i referents’, gravat al Teatre Principal de València el 17 de desembre del 2021

Feliu Ventura: «Vam cantar d’una manera molt íntima en un teatre molt gran»

Amics i referents (Propaganda pel Fet!, 2022) recull la històrica actuació de Feliu Ventura al Teatre Principal de València, on va ser acompanyat dalt de l’escenari per tot d’amics músics i cantants: Ovidi 4Pep Gimeno ‘Botifarra’Miquel GilSandra MonfortGinestàCarles CasellesXiomara Abelló i el Cor de l’Eliana
Text: Joaquim Vilarnau. Fotos: Arxiu.
El repertori, a més, va incloure peces d’artistes referencials per a la carrera de Feliu Ventura, entre les quals hi ha “A desalambrar”, de Daniel Viglietti i “Txoria Txori” de Mikel Laboa. Els més fetitxistes podran assaborir-ne el resultat en forma d’un LP de vinil amb una selecció feta pel mateix artistaAvui ha publicat aquest nou disc en directe. Estava planificat o, d’alguna manera, us l’heu trobat?
Nosaltres vam preparar el concert i el vam gravar per a tenir-lo, com fem altres vegades. Però quan es va acabar el concert ens vam adonar que havia sigut una nit especial i vam decidir que provaríem de treure’l en un disc. I vam començar a treballar-hi, però era una cosa totalment inesperada. El concert va agradar molt i tècnicament va anar molt bé. Per això vam decidir tirar-lo endavant.

Què va fer que fos un concert especial? Vau notar que ho era mentre actuàveu?
La primera cosa especial és que era la primera vegada que teníem accés al teatre públic més important de la ciutat de València. A més, hi ha les col·laboracions dels amics i dels referents, que van anar molt bé. Vam posar un sofà dalt de l’escenari i vam convertir-lo en una sala d’estar on ens vam trobar uns quants amics. Vam estar molt còmodes i vam cantar d’una manera molt íntima, tot i que el teatre és gran. Tot això ho va notar el públic.Al disc hi ha 11 cançons…
Al vinil, sí. Vam decidir fer una edició especial en vinil amb onze cançons. La selecció la vaig fer jo. El vinil tindrà una edició molt curta, només per a la gent que hi estiga realment interessada. I també fem una edició digital amb el concert sencer. No hi haurà CD perquè el vinil em sembla molt més bonic com a objecte que no el compacte.

Amb quins criteris has fet la selecció de les 11 cançons?
L’he feta a cor obert, amb les cançons que m’havien transmès més coses. És una selecció íntima feta per mi, i fins i tot podria dir que per a mi. Soc un cantautor i és la meva firma d’autor, la selecció que em ve de gust mostrar.

La majoria de cançons són teves, però també hi ha unes quantes versions. Per què?
Els amics i els referents no estan només entre nosaltres, sinó també entre les cançons que hem escoltat. Per a mi, Daniel Viglietti i Mikel Laboa són dos referents molt importats. I a més, hi ha cançons que, més enllà dels seus autors, són referència per a mi i m’acompanyen sempre.