El cantant valencià publica nova cançó i videoclip abans de la seva aturada indefinida | La gira prèvia a aquest comiat dels escenaris també duu el nom de «Música, ràbia i amor»

Xavi Sarrià viu «Música, ràbia i amor» amb Sandra Monfort i Zetak

El cantant valencià Xavi Sarrià fa més de 30 anys que dedica cor i ànima a la música. Durant 20 anys ho va fer al capdavant i els últims set, ha centrat els esforços en el seu projecte personal. A finals d'aquest any, s'acomiadarà indefinidament dels escenaris, però, ara, abans de marxar, ha publicat la nova cançó "Música, ràbia i amor", amb la pedreguerina Sandra Monfort i el basc Zetak.
Text: Sergi Núñez. Fotos: Arxiu.


Aquesta nova peça remarca la importància que ha tingut la música en la vida de Sarrià, i també en la dels altres dos artistes que l'acompanyen: Sandra Monfort i Zetak. La tonada vol recordar els primers anys amb del vocalista amb Obrint Pas, que el van empènyer a començar a escriure cançons en un context musical difícil, i mancat de referents al País Valencià.

El videoclip, dirigit per Pam Bondia, s'inspira en la novel·la de Sarrià Totes les cançons parlen de tu, que enguany celebra 10 anys i que ja supera els 15.000 exemplars venuts. En ella, el cantant narra una manera d'entendre la València de la dècada dels noranta i emfatitza el valor de les cures, les arestes de l'amistat, el poder de la música i els perills de l'extrema dreta. Pròximament, també veurà la llum una edició especial de la novel·la Totes les cançons parlen de tu, en motiu també del desè aniversari de l’editorial cooperativa Sembra Llibres. 

Abans del seu comiat indefinit a finals d'any, Xavi Sarrià oferirà una gira que durà el mateix nom que la cançó que avui estrena: "Música, ràbia i amor". En poques setmanes, va exhaurir les entrades dels concerts especials del Palau de les Arts de València del 18 de maig, i el de la sala Razzmatazz de Barcelona del 14 de desembre. Aquesta gira portarà Xavi Sarrià per indrets com  Bell-lloc d'Urgell (4 de maig), el festival Viñarock, Sant Miquel de Campmajor (25 de maig), a Sant Antoni de Campmajor (25 de maig), al festival No Callarem de Tarragona (15 de juny) i a diversos festivals d'estiu com el Pirata Rock, Benlloc i El Tingladu, entre altres.