Neri Lu Fuki
Qui som??
-Neri Lu Fuki!!
Que fem??
-FUNK!!
Quan ho fem??
-En quant marqui el bateria!!
-Son 2 i entrem o contem 4??
-Jo encara he de montar...
-Espereu que estic fumant...
-Vaig al lavabo i començem...

Neri Lu Fuki es funda a Barcelona durant el 2012 amb músics provinents de diferents formacions (excepte la del "Espiritu Nacional"). Amb un bateria llunyanament emparentat amb el timbaler del Bruc, un teclista que va començar a interessar-se pels clàssics a base de alluentar les tecles del orgue de Montserrat, un percussionista Basc re-bes net d'emigrants que van marxar a Cuba, un baixista menorquí amb les neurones malmeses pel "drone" de la música del Jaleo, i un cantant guitarrista que diuen que va ser donat a llum al bell mig del Canet Rock mentres Pau Riba feia saltirons per l'escenari en mallots.

Si ajuntes els redobles endimoniats, els teclats virtuosos, la percussió afro-llatina, el "drone" machacón al baix, la psicodèlia a la guitarra i la veu esgargamellada, ja ho tens.... FUNK!!!!

Per què Neri Lu Fuki??
Uns diuen que t'afussellen en directe i d'altres que els afussellarien allà mateix; per això prenen el nom d'aquesta cèntrica plaça Barcelonina tant donada a aquest tipus de pràctiques. Lo de "Lu Fuki" ja es més llarg d'explicar.
2012
Barcelona (Barcelonès)
Abel Bartolí
veu / guitarra
10/7/1976
Iñaki Azkarate
bateria
8/6/1983
Jose Fernando Moyano
percussió
13/4/1975
Pau Julià
baix
24/7/1978
Marc Pitarch
tecles
4/5/1982
Neri Lu Fuki - Q-funk

Neri Lu Fuki - Xpress

Neri Lu Fuki - New Camina

Neri Lu Fuki - Phil Parranda