Assabè On Band
Assabè On Band és un sextet de músics esbojarrats, és una festa, és un casament, un bateig i un funeral, és alegria, és una pista de ball d'una discoteca, és una cabra pujant un tamboret, és avantguarda electrònica i tradició atàvica amb aires de l'est.

La música d'AssabèOnBand, quasi tota de composició pròpia, és inspirada pels Balcans, els metalls percutius i virtuosos de les fanfàrries, els ritmes accelerats i la música festiva i trepidant però amb tocs melancòlics. Goran Bregovic, la Fanfare Ciocarlia... són alguns dels referents imprescindibles d'aquest estil que ha donat la volta al món. I tot ben mesclat amb unes potents bases electròniques també de creació pròpia.
Les lletres d'AssabèOnBand, sempre en català i sovint de temàtica costumista, creen unes imatges d'un realisme màgic que voreja el surrealisme en què les vivències més quotidianes es barregen amb fets estranys o delirants. Les lletres també tenen una clara influència de la cultura popular catalana, els elements tradicionals i la cançó de corranda.

Assabè és un projecte musical que neix l'any 2009 amb la idea d'unir dues passions, la música balcànica i l'electrònica de vessant més raver.

L'abril del 2010 surt “la maqueta”, que s'enregistra de forma casolana i autoeditada amb la idea de plasmar exactament el directe del grup: Dues veus, acordió diatònic, saxo soprà amb pedalera d'efectes i bases electròniques.
Amb aquest primer treball queden finalistes del III Concurs Sons de la Mediterrània i guanyen l'Emmaketa'm2010 del Clot-Camp de l'Arpa, i amb les hores d'estudi del premi graven la segona maqueta, “3poemes” (maig 2011 - Estudis MarleeRecords).

Al novembre de 2013 treuen el seu primer disc, “els guardians del pou”, gravat amb la col·laboració d'un grapat de bons músics que ajuden a multiplicar la potència d'Assabè. Arran del fantàstic resultat incorporen una petita fanfàrria al grup (trompeta, trombó i saxos alt i tenor) i al gener del 2014 neix Assabè On Band.
2014
Sabadell (Alt Camp)
Caterina Manyà
Veu i acordió diatònic
7/5/1984
Alex Rebordosa
Veu, saxo soprà i bases electròniques
26/4/1977
Gràcia Camps
Saxo alt
25/10/1983
Laia Rovira
Saxo tenor
11/8/1982
Carles Borrell
Trompeta
16/2/1977
Andrea Martínez
Trombó
17/9/1981
Gràcia Camps
Saxo alt
25/10/1983
Lletra: Enric Casassas - Música: Assabè - Petita escena nocturna

Lletra i música: Assabè - Somni

Lletra: Matíes Segura - Música: Assabè - Carta a la mare

Lletra i música: Assabè - Gats i bruixes

Lletra: Janot Vila - Música: Assabè - El mar a casa