Actualitzat el 15/06/2021

Celebracions i homenatges al FIMPT

La 40a edició de l'històric festival de Vilanova i la Geltrú es farà del 9 a l'11 de juliol

Ja s'ha presentat la XL edició d'un dels festivals de referència en el camp de les músiques populars als Països Catalans, el FIMPT de Vilanova i la Geltrú. Serà, segons els organitzadors, "una edició de rellançament que vol situar el festival arreu del país i també internacionalment". 
Eduard Casals i Jordi Macaya, dos dels músics participants a la producció 'Almanac 40 anys' Foto: Josep Tomàs - Centre Artesà Tradicionàrius

El FIMPT 2021 es farà del 9 a l'11 de juliol a la plaça del Port de Vilanova i la Geltrú i començarà amb la mallorquina Maria del Mar Bonet i el barceloní Quico Pi de la Serra, dos pesos pesants de la Nova Cançó, junts a l'escenari i rememorant la sèrie de recitals conjunts que van fer el 1979 al teatre Romea i el disc Quico-Maria del Mar (Ariola, 1979). La mateixa jornada inaugural del 9 de juliol es tancarà amb la banda de fusió barcelonina Che Sudaka.

Dissabte 10, uns altres històrics, la Companyia Elèctrica Dharma, que ja van participar en la primera edició del festival fa quaranta anys, hi tornaran per presentar el seu últim disc, Flamarada (RGB, 2019). Prendrà el relleu el grup d'Alcoi El Diluvi amb la seva proposta de pop i folk eminentment festiva.

Diumenge 11, finalment, es podrà veure la proposta que reuneix figures del folk català, basc i gallec, Gaizca Project, i el colofó serà l'homenatge a Jordi Fàbregas amb la producció Almanac, 40 anys, que havia d'inaugurar el passat Tradicionàrius amb el mateix Fàbregas com a protagonista i que finalment, després de la mort de l'emblemàtic músic sallentí, s'ha recuperat amb la direcció musical de Saki Guillem i la veu d'Arturo Gaya

A més, en haver de suspendre's l'edició de l'any passat, hi haurà presència del Concurs Sons per partida doble, ja que hi actuaran el guanyador del 2019, el vallesà La Companyia MINIMíssimA, i els de l'any passat, els valencians Laura Esparza i Carlos Esteban.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.