Actualitzat el 27/05/2016

Qui agafarà el relleu de Roba Estesa?

El 31 de maig es tanquen les inscripcions del IX Concurs Sons

Les guanyadores del VIII Concurs Sons de la Mediterrània, Roba Estesa, han publicat el seu primer disc, Descalces (Coopula Records). Mentre elles encaren una setmana plena de concerts, la nova edició del certamen de música folk tancarà les inscripcions el 31 de maig. Si tens un grup de música d'arrel, no badis!
Roba Estesa. Foto: Arxiu Roba Estesa.

La il·lusió d'escriure i cantar una proposta musical, però també el compromís que transcendeixi. Així és com Roba Estesa es postulen a Descalces (Coopula Records). Ja siguin "Bruixes" o amb l'electrònica de "La pagesa" o "Les criades", les dones s'empoderen en una dotzena de cançons que viuen en una escena cultural que encara té molt per fer en el terreny de gènere. Elles, en canvi, són contundents i tenen les idees clares, i quan se'ls pregunta per les claus del disc el defineixen en tres paraules: "Dona, lluita i tradició". 

Han enregistrat el disc a Bucbonera Studios amb Tomàs Robisco com a tècnic de so i amb quatre mans a la producció, a càrrec de Xavier Vallverdú i David Garcia, exmembres de la banda de fusió Bongo Botrako. S'hi pot sentir Josep Bordes (Pepet i Marieta) a la festiva "Una altra ronda" i Pep Gimeno 'Botifarra' a "Cant de batre", recollida anteriorment pel cantaor de Xàtiva. Aquí podeu recuperar la descripció de cada cançó a càrrec de les mateixes membres de la formació.Després d'haver presentat per primer vegada Descalces a la sala Lo Submarino de Reus el divendres 20 de maig i a l'Apolo de Barcelona acompanyades per Segonamà el dimecres 25, Roba Estesa actuaran aquest divendres 27 de maig a la sala Faktoria d'Arts de Terrassa amb Sense Sal, i dissabte 28 a la plaça del Gas de Sabadell. Les primeres setmanes de juny aniran fins a la Selva del Camp (dia 3), Banyoles (dia 4) i Reus (dia 10). Els espera una gira estiuenca carregada de concerts, que podeu consultar aquí.

Última crida al IX Concurs Sons 
Guanyadores del Concurs Sons 2015, enguany la mostra de músiques d'arrel mediterrània tanca les inscripcions per a la novena edició el dimarts 31 de maig. Tots els grups o solistes que hi vulguin participar han d'omplir el formulari al web del certamen. La proposta guardonada tindrà l'oportunitat de gravar un disc en un estudi professional, una campanya de publicitat a la revista Enderrock i al web Sons de la Mediterrània, i la contractació al Festival Tradicionàrius, a la 20a Fira Mediterrània, al Circuit Folc 2017 i al Festival Música de la Vila del Vendrell 2017. 

També hi haurà un altre reconeixement, el Premi de Votació Popular, que s'atorgarà a un dels quatre grups finalistes a través d'un procés de participació durant la final que se celebrarà a Manresa.

 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.